Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Atlético jen remizovalo, Real se přiblížil na dva body

Madrid – Fotbalisté Atlétika Madrid remizovali ve 26. kole španělské ligy v Málaze 0:0 a jejich náskok na třetí Real Madrid se ztenčil na dva body. "Bílý balet" si ve včerejším souboji už podruhé během jediného týdne vyšlápl na svého úhlavího rivala Barcelonu. Ani branka Lionela Messiho, který se trefil v šestnáctém ligovém utkání v řadě, Kataláncům nestačila a Barca prohrála 1:2. Barcelona si v tabulce drží náskok jedenáct bodů.

Hráči Atlétika Madrid
zdroj: AP

Hosté se v duelu s Málagou nedokázali vypořádat s absencí defenzivního záložníka Gabiho, který nemohl nastoupit kvůli karetnímu trestu, a také Portugalce Tiaga, jenž si zlomil ruku v týdnu ve Španělském poháru ruku. 

Poprvé po třech ligových zápasech se neprosadil nejlepší týmový střelec Falcao a Atlético nedokázalo využít zaváhání Barcelony v sobotním El Clásiku. Čtvrtá Málaga nezvítězila ve druhém zápase po sobě, v minulém kole nestačila na Betis Sevilla.

El Clásico opět pod taktovkou Realu

Trenér Realu José Mourinho před úterní odvetou osmifinále Ligy mistrů na hřišti Manchesteru United šetřil kanonýra Cristiana Ronalda, ale hned v šesté minutě připravil gól jeden z náhradníků Álvaro Morata. Dvacetiletý útočník odcentroval přes Daniela Alvese a na vzdálenější tyči míč snadno poslal do branky Karim Benzema.

Sergi Ramos slaví vítězný gól v utkání s Barcelonou
zdroj: Isifa/EPA

V 18. minutě vyrovnal Lionel Messi, který dostal od Alvese nahrávku za obranu a brankáře Diega Lópeze překvapil střelou k bližší tyči. Argentinský útočník se v El Clásiku trefil již poosmnácté a vyrovnal rekord hvězdy Realu padesátých a šedesátých let Alfreda Di Stéfana. Rekordní je i Messiho šňůra 16 ligových duelů, ve kterých vstřelil alespoň jednu branku.

Ronaldo se dostal na hřiště v 57. minutě, utkání však rozhodl stoper Sergio Ramos. Ten se dostal nejvýš po rohovém kopu Luky Modriče a nechytatelnou hlavičkou rozhodl. Ronaldo pak nastřelil ze standardní situace spojnici tyče a břevna. Hosté v závěru po pádu obránce Adriana v pokutovém území reklamovali penaltu, rozhodčí Miguel Ángel Pérez Lasa ji ovšem nenařídil. Po závěrečném hvizdu naopak za důrazné protesty vyloučil brankáře a kapitána Barcelony Víctora Valdése.

Slavící hráči Realu Madrid
zdroj: ISIFA

Real porazil Barcelonu i v úterním semifinále Španělského poháru, kde ho poslala do finálového derby s Atlétikem Madrid výhra 3:1. Celkově s Katalánci neprohrál již popáté za sebou. 

Výsledky 26. kola španělské fotbalové ligy:

Real Madrid - FC Barcelona 2:1 (6. Benzema, 82. Ramos - 18. Messi), Valencie - Levante 2:2 (27. Jonas, 45.+3 Soldado - 16. Iborra, 89. Barkero), Granada - Mallorca 1:2 (9. Nolito - 13. Alfaro, 90.+4 Hemed), Espaňol Barcelona - Valladolid 0:0, Málaga - Atlético Madrid 0:0

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články