Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Atlético je zpět v čele, Real při Zidanově debutu deklasoval La Coruňu

Madrid - První zápas v roli hlavního trenéra Zinedinu Zidanovi dopadl výborně. Real Madrid přejel La Coruňu 5:0, Gareth Bale si přitom připsal hattrick. Barcelona, která v posledních pěti ligových utkáních vyhrála pouze jednou, si zajistila důležitou výhru v domácím utkání proti Granadě. Blaugranés stále ztrácejí dva body na vedoucí Atlético, které vyhrálo na půdě Celty Vigo, mají však utkání k dobru.

Slavící Antoine Griezmann
zdroj: Reuters autor: Miguel Vidal

Atlético skórovalo ze své první střely na bránu, která ale přišla až ve 49. minutě. Vietto předložil míč v pokutovém území Griezmannovi a francouzský reprezentant zakončil akci do odkryté branky Viga. Bývalý hráč San Sebastianu oslavil desátý gól v sezoně.

Definitivní pojistku přidal deset minut před koncem střídající Carrasco, který do madridského celku přestoupil v létě z Monaka. Atlético vyhrálo třetí zápas za sebou, Vigo za stejný počet utkání nezískalo ani bod, přesto zůstalo na pátém místě.

Zidane nahradil v pondělí Rafaela Beníteze a proti La Coruni vedl první tým Realu poprvé. Do základní sestavy postavil všechny největší hvězdy - Cristiana Ronalda, Balea i Karima Benzemu.

V úvodu utkání se ale ukázal hlavně brankář Navas, který v jasné gólové šanci vychytal Lucase. V 15. minutě už ale skóre otevřel Benzema, který na malém vápně tečoval střelu Ramose. O sedm minut později se poprvé prosadil Bale, kterého centrem z pravé strany našel Carvajal, a velšský křídelní hráč poslal míč hlavou do sítě. Hlavou se mohl prosadit i Ronaldo, ten však míč poslal jen do tyče.

Podruhé se Bale trefil chvíli po přestávce, tentokrát přesnou střelou zužitkoval Ronaldův centr. Druhý hattrick v sezoně zkompletoval Bale v 63. minutě po rohu Kroose opět hlavou. Pátý gól obstaral opět Benzema, který střelou o břevno zakončil kličkování Ronalda.

Utkání Barcelona - Granada
zdroj: EFE autor: Marta Perez

Messi skóre utkání proti Granadě otevřel už po osmi minutách, kdy ho přesnou přihrávkou našel Arda Turan. Turecký záložník do Barcelony přestoupil už v létě, kvůli zákazu přestupů ho ale katalánský klub mohl zaregistrovat až začátkem roku 2016, Turan tak proti Granadě nastoupil v lize poprvé. Totéž platilo i pro obránce Aleixe Vidala.

Druhý gól Messimu připravil pohotovým sklepnutím před prázdnou bránu Luis Suárez. Uruguayský útočník poté spálil obrovskou šanci, když po kličce brankáři minul prázdnou branku.

Messi hattrick zkompletoval po přestávce a opět střelou do prázdné branky. Tentokrát zásluhou Neymara, jehož střela do tyče se odrazila k argentinskému útočníkovi. Messi vstřelil první hattrick po 10 měsících. Na konečných 4:0 upravil pět minut před koncem Neymar. Brazilský útočník se nyní s 15 góly dělí o pozici nejlepšího střelce La Ligy se Suárezem.

Villarreal na Real ztrácí pouze bod

Fotbalisté Villarrealu pošesté v řadě zvítězili, když porazili Gijón 2:0 a na třetí Real Madrid ztrácejí stále pouze bod. Villarreal přitom inkasoval jako první. Espinosa dostal míč za záda brankáře Areoly, sudí ale gól neuznal kvůli údajnému faulu skórujícího hráče. Krátce poté na druhé straně otevřel skóre po Soldadově přihrávce před branku Cédric Bakambu.

Čtyřiadvacetiletý útočník, který do Villarrealu přestoupil v létě z tureckého Bursasporu, navýšil po změně stran náskok a s osmi brankami je nejlepším střelcem "Žluté ponorky". Gijón ve čtvrtém zápase za sebou nezískal ani bod a v tabulce se nachází na sestupové osmnácté pozici.

Sevilla opět vyhrála na domácím hřišti, tentokrát porazila Athletic Bilbao 2:0 a poskočila před svého soupeře na šesté místo tabulky. Sevilla na domácím stadionu vyhrála ve všech soutěžích už sedmkrát v řadě.

Výsledky 19. kola La Ligy

Barcelona - Granada 4:0 (8., 14. a 58. Messi, 84. Neymar), Sevilla - Athletic Bilbao 2:0 (24. a 59. Gameiro), Getafe - Betis 1:0 (57. Vázquez), Real Madrid - La Coruňa 5:0 (22., 49. a 63. Bale, 15. a 90.+1 Benzema), Levante - Vallecano 2:1 (72. Deyverson, 81. Morales - 83. Hernández), Villarreal - Sporting Gijón 2:0 (26. a 51. Bakambu), San Sebastian - Valencie 2:0 (79. a 82. Jonathas), Eibar - Espaňol Barcelona 2:1 (15. Inui, 74. Bastón z pen. - 22. Joan Jordán), Las Palmas - Málaga 1:1 (51. Tanausu - 72. Santa Cruz), Vigo - Atlético Madrid 0:2 (49. Griezmann, 80. Carrasco). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články