Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Atalanta neprohrála ani na stadionu Juventusu a je krok od postupu do Ligy mistrů

Už dvanáct utkání v Serii A nenašli fotbalisté Bergama přemožitele a od historického postupu do skupinové fáze Champions League už je dělí jen jeden zápas. Ve 37. kole remizovali v Turíně s mistrovským Juventusem 1:1. Inter Milán naopak prohrál 1:4 v Neapoli, přenechal Atalantě třetí místo a v závěrečném kole bude hájit náskok jednoho bodu před městským rivalem AC, který na San Siru porazil sestupující Frosinone 2:0.

Fotbalisté Bergama se radují z gólu na stadionu Juventusu
zdroj: imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it,via www.imago-images.de

K definitivní jistotě umístění v nejlepším kvartetu potřebuje Bergamo vyhrát poslední utkání v ligové sezoně - doma proti Sassuolu.

"Stará dáma" potvrdila nepovedený závěr ročníku. Z posledních čtyř zápasů získal Juventus pouze tři body. S Atalantou prohrával po Iličičově gólu z 33. minuty, deset minut před koncem srovnal střídající Mandžukič.

Inter podlehl jednoznačně Neapoli a jednu z branek už jistého vicemistra vstřelil útočník Dries Mertens, jenž se stal se 108 trefami třetím nejlepším kanonýrem v historii klubu.

Naději na první účast v Lize mistrů od sezony 2013/14 udržel AC Milán, který si poradil s předposledním Frosinone 2:0.

Krzysztof Piatek
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Rossoneri" mohli inkasovat jako první, ale Ciano neproměnil v 50. minutě pokutový kop. O pár minut později naopak zařídili favoritovi tři důležité body Suso a třicátým soutěžním gólem v sezoně Piatek.

AC Milán ztrácí z pátého místa jeden bod na Inter. O další dva body zpět je římské AS, které remizovalo 0:0 v Sassuolu a stále má teoretickou šanci na čtvrté místo.

Sampdoria Janov remizovala na stadionu Chieva 0:0. Český záložník Sampdorie Jakub Jankto se dostal na hřiště v 68. minutě, když vystřídal Linettyho. 

Empoli deklasovalo 4:1 Turín a třetí výhrou za sebou se dostalo ze sestupových pozic. Vítězný gól vstřelil střídající záložník Matteo Brighi, jenž byl v tu dobu na hřišti pouhých 29 sekund. Před závěrečným kolem má Empoli náskok jednoho bodu na osmnáctý Janov.

Jistotu záchrany má Parma po vítězství 1:0 nad Fiorentinou. O prvním tříbodovém zisku domácích po devíti zápasech rozhodl Gersonův vlastní gól z 80. minuty.

Udine, v jehož kádru je i záložník Antonín Barák, udolalo před vlastními příznivci Spal Ferraru 3:2 a z nejvyšší soutěže může sestoupit už pouze teoreticky. Na všechny tři zásahy vítězného týmu přihrál v průběhu prvního poločasu Rodrigo De Paul.

Italská fotbalová liga - 37. kolo:

Udine - Spal Ferrara 3:2 (31. a 35. Okaka, 5. Samir - 53. Petagna, 59. Valoti), FC Janov - Cagliari 1:1 (89. Criscito z pen. - 40. Pavoletti), Sassuolo - AS Řím 0:0Chievo - Sampdoria Janov 0:0, Empoli - FC Turín 4:1 (27. Acquah, 65. Brighi, 70. Di Lorenzo, 88. Caputo - 56. Falque), Parma - Fiorentina 1:0 (80. vlastní Gerson), AC Milán - Frosinone 2:0 (57. Piatek, 66. Suso), Juventus - Bergamo 1:1 (80. Mandžukič - 33. Iličič), Neapol - Inter Milán 4:1 (71. a 79. Ruiz, 16. Zielinski, 61. Mertens - 81. Icardi z pen.), Lazio Řím - Boloňa 3:3 (14. Correa, 59. Bastos, 80. Milinkovič-Savič - 50. Poli, 51. Destro, 63. Orsolini).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články