Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

AS Řím znovu oddálil korunovaci Juventusu, Mertens řádil proti Fiorentině

Řím – Teoretická šance AS Řím na zisk italského titulu stále žije. "Vlci" zvítězili v předposledním kole na půdě Chieva 5:3 a minimálně do neděle odložili mistrovské oslavy Juventusu. Na druhém místě tabulky ztrácí jeden bod. Obhájci z Turína mohou definitivně rozhodnout v domácím utkání proti sestupem ohroženému Crotone. O další bod zpět je třetí Neapol, která i zásluhou dvou gólů Driese Mertense rozstřílela Fiorentinu 4:1.    

Edin Džeko (vlevo) z AS Řím přijímá gratulace od spoluhráčů
zdroj: Reuters

Celek z italské metropole ve Veroně dvakrát prohrával, ale El Shaarawy a Salah vždy zařídili vyrovnání. Po změně stran navíc oba přidali další góly a zajistili hostům bezpečný náskok. Pátý gól, svůj osmadvacátý v ligové sezoně, přidal bosenský kanonýr Džeko. Na druhé straně už jen kosmeticky upravil skóre Inglese.

Římané navíc udrželi náskok jednoho bodu před fotbalisty Neapole, kteří doma nečekaně snadno přehráli Fiorentinu 4:1 a mají stále šanci postoupit přímo do základní skupiny Ligy mistrů. Dvěma góly se pod výhru podepsal belgický útočník Mertens, jenž si polepšil na sedmadvacet zásahů a jediný ho dělí od vedoucího Džeka.

Vůbec poprvé od sezony 1958/59 tak má Serie A v jediném ročníku dva střelce s alespoň 27 góly. "Partenopei" si polepšili na 83 bodů a vytvořili klubové maximum.

Italská fotbalová liga - 37. kolo:

Chievo - AS Řím 3:5 (37. a 86. Inglese, 15. Castro - 28. a 58. El Shaarawy, 42. a 77. Salah, 83. Džeko), Neapol - Fiorentina 4:1 (57. a 64. Mertens, 8. Koulibaly, 36. Insigne - 60. Iličič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články