Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

AS Řím změna trenéra nepomohla, se Sampdorií prohrál 3:1

Řím – Bez českého trenéra Zdeňka Zemana na lavičce, ale bez větší změny. Fotbalisté AS Řím opět nedokázali v italské lize vyhrát a na hřišti Sampdorie prohráli 3:1. Tým z hlavního města, který poprvé vedl bývalý asistent Aurelio Andreazzoli, tak stále čeká na ligové vítězství v roce 2013.

Francesco Totti
zdroj: Isifa

Sampdorii poslal do vedení jedenáct minut po přestávce Estigarribia. Za hosty mohl odpovědět Osvaldo, ale zahodil penaltu. Před pokutovým kopem se navíc pohádal s kapitánem Franceskem Tottim. "Mrzí mě to, ale musím se dívat dopředu. Vím, že mě teď budou všichni kritizovat a odvrátí se ode mně, ale nesmím věšet hlavu," uvedl Osvaldo.

"Chtěl jsem vzít na sebe zodpovědnost a cítil jsem se připraven," dodal. Konflikt mezi spoluhráči překvapil i nového trenéra Andreazzoli. "Nevím, proč šel Osvaldo na penaltu. Na pokutové kopy je určený Totti. Ale třeba se dohodli," prohlásil. V 73. minutě zvýšil Sansone, na jehož gól ale rychle reagoval římský Lamela. Poslední slovo však patřilo v 77. minutě Icardimu, jenž uzavřel na konečných 3:1.

Mario Balotelli se střelecky prosadil i ve druhém utkání za AC Milan po lednovém přestupu z Manchesteru City. Italský reprezentační útočník v Cagliari vyrovnal v 82. minutě z penalty na 1:1 a odpověděl na vedoucí trefu Ibarba.

Přestože pokutovému kopu předcházelo vyloučení domácího obránce Davide Astoriho za faul na Balotelliho, tak hráči AC v závěrečné desetiminutovce početní výhodu nevyužili a obrat v zápase nedokonali. "Rossoneri" přerušili sérii tří výher a propadli se na páté místo tabulky.

Čtvrtý je druhý milánský celek Inter, který si poradil s Chievem Verona a na svém hřišti zvítězil 3:1. Na brzkou branku domácího Antonia Cassana z druhé minuty sice odpověděl veronský Luca Rigoni, ale obránce Andrea Ranocchia ještě v prvním poločase vrátil Milánu vedení. To pět minut po přestváce pojistil třetím zásahem Diego Milito. Jen na lavičce Chieva zůstal tentokrát český záložník Kamil Vacek.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:

Parma - FC Janov 0:0, Bergamo - Catania 0:0, Boloňa - Siena 1:1 (41. Kone - 33. Emeghara), Cagliari - AC Milán 1:1 (45. Ibarbo - 82. Balotelli z pen.), Palermo - Pescara 1:1 (80. Fabbrini - 73. Bjarnason), Sampdoria Janov - AS Řím 3:1 (56. Estigarribia, 73. Sansone, 77. Icardi - 75. Lamela), Udine - FC Turín 1:0 (7. Pereyra),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články