Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

AS Řím ve fantastickém zápase porazil Fiorentinu 4:2, Totti řádil

Řím - Jestli AS Řím v letošní sezoně pod Zdeňkem Zemanem není nejlepším týmem, pak jsou jeho zápasy alespoň rozhodně nejzajímavější. V 16. kole nejvyšší italské soutěže se střetl "tým, který hraje nejzábavnější fotbal, s týmem, který hraje nejlepší fotbal", poznamenal expert ESPN James Horncastle. A AS vyhrálo 4:2.

Francesco Totti v objetí spoluhráčů
zdroj: Getty Images autor: Paolo Bruno

Předzápasový výběr základní jedenáctky mohl napovědět něco o tom, jaká je pozice Daniela De Rossiho v Zemanových očích. Záložníka, který celou kariéru strávil v Římě a před sezonou potvrdil zájem zůstat doma, český trenér ze základu znovu vynechal a posílil tak spekulace o tom, že by italský reprezentant mohl v zimě přestoupit do Manchesteru City.

Zápas hned v úvodních minutách nabral velké obrátky - domácí se trefili po sedmi minutách, kdy se po přímém kopu nezorientoval brankář Fiorentiny Viviano a míč hlavičkou do sítě dorazil Leandro Castan. Nicméně již po další sedmiminutovce Římu absolutně nevyšla ofsajdová past při přímém kopu hostů, kteří se ocitli hned ve třech naprosto neohroženi před zoufalým domácím gólmanem Goicoecheou, a Roncaglia vyrovnal.

Pak se však již znovu probrali domácí - a hlavně jejich legenda Francesco Totti. Ten si po skvělé kombinaci výborně zpracoval míč a chladnokrevně poslal Řím znovu do vedení. Těsně před poločasovým hvizdem pak vypálil z pětadvaceti metrů za Vivianova záda a sám kapitán při oslavách gólů očividně jen stěží věřil tomu, čeho je ve svých 36 letech stále schopen.

Těsně po změně stran se však stala další typická věc pro letošní Zemanovo AS. To po skvělé herní pasáži usnulo na vavřínech a již po 45 sekundách střídající El Hamdaoui za Fiorentinu po prvním dotyku s balonem snížil na 2:3. Celé Stadio Olimpico se po dalších deset minut jakoby nemohlo probrat z úderu. Zprvu utichlý stadion se však po další sérii neuvěřitelných šancí přece jen dostal do varu a nervózní AS Řím nakonec uklidnil až v 89. minutě Osvaldo po krásné Tottiho asistenci. AS Řím tedy nakonec porazil Fiorentinu 4:2 a posunul se před hosty na čtvrté místo v tabulce.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články