Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

AS Řím v přípravě nastřílel 13 branek. Zeman nebyl moc spokojen

Řím - Fotbalisté italského klubu AS Řím při přípravě v Rakousku deklasovali místní celek Irdning, když mu během zápasu nasázeli 13 branek a sami ani jeden neinkasovali. Ani tento výsledek ale českému trenérovi Zdeňkovi Zemanovi, který prvoligový tým vede od letošního června, nestačil. S výkonem svých svěřenců nebyl Zeman zcela spokojený. "Mohli jsme hrát lépe," poznamenal.   

Zdeněk Zeman
zdroj: isifa/EPA

Zdeněk Zeman, jenž v minulosti dlouhá letá působil u městského rivala Lazio, si po návratu do Říma získává stále větší popularitu mezi fanoušky. AS zatím vyhrál všechny přípravné zápasy a příznivce nadchly výkony na americkém turné, kde tým zvítězil ve všech třech duelech včetně souboje s Liverpoolem. Na fasádě římského domu, kde Zeman žije, vymalovali fanoušci obrovský nápis "Zemane, vítej zpátky! Milujeme tvůj fotbal!". "Je to lepší, než kdyby házeli kamení," odtušil Zeman.

Ten i přes výtky dokázal na předvedené hře římského týmu v Rakousku najít nějaká pozitiva. Potěšil ho výkon posil. "Jsem spokojen s novými hráči. Už dříve jsme věděli, co Balzaretti dokáže. Levých obránců moc není. Vedení je rádo, že máme taky posilu do obrany. Asi mají obavu, abych pouze neútočil," podotkl Zeman s úsměvem.

Francesco Totti
zdroj: isifa/EPA autor: LUCIANO ROSSI

Útočník Mattia Destro se při svém debutu trefil dvakrát, do střelecké listiny se zapsal i reprezentační krajní obránce Federico Balzaretti. "(Obránce) Piris je ještě mladý a potřebuje si zvyknout. Navzdory velkému tréninkovému zatížení si vedl dobře také Destro," ocenil Zeman. O Destra usilovaly Juventus Turín i oba milánské velkokluby, jednadvacetiletý útočník si prý ale kvůli Zemanovi vybral AS Řím.

Rodákovi z Prahy se líbilo i jak hrál pětatřicetiletý kapitán Francesco Totti, jenž si s Destrem během duelu měnil pozici centrálního a krajního hráče v tříčlenném útoku a ve čtvrté minutě otevřel skóre. "S útokem jsem spokojený. Musíme pouze najít správné načasování a pohyb," uvedl Zeman, jenž v minulé sezoně postoupil s Pescarou do Serie A.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články