Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

AS Řím schytalo výprask v Catanii a pomohlo Juventusu k zisku titulu

Řím – Italskou ligu potřetí v řadě ovládli fotbalisté Juventusu. Turínskému celku k tomu pomohla nečekaná prohra 1:4 jejich pronásledovatelů z AS Řím na hřišti o udržení bojující Catanie. Jasný lídr tabulky by však soutěž ovládl i v případě výhry Římanů, jelikož v dohrávce dokázal porazit Atalantu 1:0. Milánské derby ovládl "domácí" AC, který porazil Inter 1:0.

Fotbalisté Juventusu slaví zisk italského ligového titulu
zdroj: ČTK/AP autor: Daniele Badolato/LaPresse

Juventus vyhrál i osmnáctý domácí zápas v sezoně, vítězství mu v 72. minutě zajistil přízemní střelou středopolař Simone Padoin. Naopak Atalanta neprožívá nejšťastnější období, z posledních pěti ligových zápasů vydolovala jediný bod. V tabulce je tým z Bergama jedenáctý.

Catania, která se před 36. kolem nacházela na posledním místě, vedla ve 34. minutě již 2:0. Obě branky vstřelil záložník Mariano Izco. Nejprve mu patičkou v pokutovém území přihrál Sebastián Leto, druhou trefu pak Izco přidal, když se Catania dostala do protiútoku po nepovedené rozehrávce hostů. Do konce poločasu snížil po přihrávce Alessandra Florenziho Francesco Totti, jenž se trefil poosmé v sezoně.

V 55. minutě ale brankář De Sanctis vyrazil Letovu střelu pouze na Gonzala Bergessia, který nekompromisně zakončil. Na konečných 4:1 pak upravil střelou ze střední vzdálenosti Pablo Barrientos. Catania, jejíž dres obléká také Jaroslav Plašil, o bod přeskočila Livorno, které prohrálo v Udine 3:5. Na nesestupovou sedmnáctou příčku ztrácí dvě kola před koncem tři body.

Milánské derby ovládl AC

První poločas milánského derby branku nepřinesl, jasnou převahu ale mělo AC, vedené jako domácí tým. Poměr střel po úvodní pětačtyřicetiminutovce byl 8:0. Největší šance měli obránce Mattia De Sciglio a Brazilec Kaká, který trefil břevno.

V 65. minutě otevřel skóre záložník "Rossoneri" Nigel de Jong, jenž po centru Maria Balotelliho překonal brankáře Handanoviče hlavou. Nizozemec se trefil poprvé v sezoně. Svěřenci Clarence Seedorfa pak vedení 1:0 ubránilio a oplatili tak Interu stejnou porážku z prosincového duelu. AC Milán se posunul na osmé místo a stále živí naději na účast v Evropské lize. Inter ukončil sérii šesti zápasů bez prohry, zůstal ale pátý. 

Lazio Řím remizovalo s Hellasem Verona 3:3 a díky lepšímu skóre udrželo před soupeřem deváté místo. Domácí dvakrát vedli, jenže nakonec jim musel až v nastaveném čase zajistit nerozhodný výsledek Mauri dorážkou vlastní neproměněné penalty.

Fotbalisté Sassuola porazili domácí Fiorentinu 4:3 a opustili sestupové pozice. Hattrickem k tomu pomohl nováčkovi soutěže Domenico Berardi – devatenáctiletý útočník se prosadil nejprve z penalty, dalšími dvěma brankami pak rozšířil svoji bilanci na 16 branek v sezoně. Domácí se prosadili až po změně stran rovněž z penalty, ale Nicola Sansone znovu vrátil outsiderovi tříbrankový náskok. Ani patnáctý gól v sezoně Giuseppeho Rossiho a další trefa Juana Cuadrada už domácím k bodům nepomohly.

Neapol po sobotním zisku Italského poháru potvrdila formu třemi góly do sítě Cagliari, domácí kapitán Marek Hamšík navíc neproměnil penaltu.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:

Catania - AS Řím 4:1 (26. a 34. Izco, 55. Bergessio, 79. Barrientos - 37. Totti), Chievo - FC Turín 0:1 (54. vlastní Sardo), FC Janov - Boloňa 0:0, Parma - Sampdoria Janov 2:0 (8. Cassano, 90. Schelotto), Udine - Livorno 5:3 (19. a 45. Di Natale, 21. Agyemang-Badu, 34. Pereyra, 44. Gabriel Silva - 13. a 29. Paulinho, 88. Mesbah), AC Milán - Inter Milán 1:0 (65. De Jong), Lazio Řím - Hellas Verona 3:3 (30. Keita, 60. Lulič, 90.+3 Mauri - 37. Marquinho, 69. Iturbe, 83. Romulo), Juventus Turín - Bergamo 1:0 (72. Padoin).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články