Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

AS Řím poprvé v sezoně ztratil, Lazio padlo doma s Janovem

Řím – Fotbalisté vedoucího AS Řím remizovali v 11. kole italské ligy 1:1 na hřišti FC Turín. Hostující brankář Morgan De Sanctis navíc přišel o rekordní neprůstřelnost. O útok na klubový rekord, od kterého nakonec brankáře AS dělilo 30 minut, připravil De Sanctise v 63. minutě Alessio Cerci. Turínský útočník vyrovnával na 1:1, když hosté vedli od 28. minuty díky brance Kevina Strootmana. První porážku na domácím hřišti utrpěli v této sezoně fotbalisté Lazia Řím, kteří prohráli s FC Janov 0:2. Janovští dokázali svého soupeře porazit popáté v řadě a v tabulce na něj ztrácí již jen bod. Skóre otevřel po půlhodině hry slovenský záložník Juraj Kucka, který křížnou střelou k levé tyči zaznamenal svou první trefu v ročníku. Dvacet minut před koncem uzavřel skóre Alberto Gilardino z penalty po ruce Michaëla Cianiho.

Utkání FC Turín - AS Řím
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Filippo Alfero

De Sanctisova série neprůstřelnosti se tak zastavila na 744 minutách a v brankářské tabulce italské ligy mu patří šestá příčka. Rekord drží Sebastiano Rossi, který v sezoně 1993/1994 v dresu AC Milán neinkasoval celkem 929 minut. AS je po první bodové ztrátě v tabulce na prvním místě, jeho náskok před druhou Neapolí a třetím Juventusem se však ztenčil na tři body. Čtvrtý Inter Milán a pátá Verona už zaostávají o devět bodů.

Interu se venku zadařilo

Svůj 500. zápas ve všech italských soutěžích oslavil útočník Luca Toni 225. gólem a jeho trefa pomohla k výhře Verony nad Cagliari 2:1. Domácí díky druhé výhře v řadě udrželi krok s Interem Milán, za kterým na pátém místě tabulky zaostávají pouze vinou horšího skóre.

Inter zvítězil na hřišti Udine 3:0. Sedmou trefou v sezoně se na výhře podílel argentinský útočník Rodrigo Palacio, který vede tabulku střelců o tři branky před spoluhráčem Ricardem Álvarezem. Inter zaznamenal 500. venkovní výhru, lepší jsou v tomto ohledu jen Juventus a AC Milán.

Rodrigo Palacio slaví gól v dresu Interu
zdroj: ČTK/AP autor: Paolo Giovannini

Domenico Berardi se stal druhým nejmladším střelcem hattricku v italské lize v tomto století a díky jeho brankám zvítězil nováček ze Sassuola na hřišti Sampdorie Janov 4:3. Domácí dohrávali téměř celý druhý poločas v deseti poté, co byl vyloučen Andrea Costa.

AC prohrálo popáté v sezoně

Juventus naposledy v Parmě vyhrál v září 2005 a v sobotu se mu dlouho nedařilo překonat pevnou obranu domácích. Ti na svém stadionu zatím prohráli jen se suverénním AS, ale současně dosud jako jediní lídrovi tabulky vstřelili gól.

Juventus slaví
zdroj: ČTK/AP autor: Massimo Pinca

"Stará dáma" se rozhodujícího gólu dočkala v 77. minutě, kdy po necelé minutě na hřišti nastřelil střídající Fabio Quagliarella břevno a z dorážky mířil přesně Paul Pogba. Antonio Conte tak mohl ve svém stém utkání v roli trenéra v Serii A slavit vítězství.

Neapol zůstala o skóre před Juventusem díky triumfu 2:1 nad Catanií. Proti sicilskému celku, za který nenastoupil český záložník Jaroslav Plašil, se dostala do vedení 2:0 díky gólům Josého Callejóna a Marka Hamšíka z 15. a 20. minuty. Za dalších pět minut sice snížil Lucas Castro, další gól ale už nepadl.

AC Milán pokračuje v nevýrazných výkonech, s rozjetou Fiorentinou prohrál doma 0:2 a na první místo ztrácí po jedenácti kolech propastných osmnáct bodů. O výhře florentského celku, který se posunul na čtvrté místo, rozhodli Juan Manuel Vargas a Borja Valero.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:

Livorno - Bergamo 1:0 (11. Paulinho), Hellas Verona - Cagliari 2:1 (8. Toni, 58. Jankovič - 90.+1 Conti), Lazio Řím - FC Janov 0:2 (60. Kucka, 71. Gilardino z pen.), Sampdoria Janov - Sassuolo 3:4 (19. Pozzi, 64. Eder, 80. De Silvestri - 49., 51. z pen. a 88. z pen. Berardi, 63. Floro), Udine - Inter Milán 0:3 (25. Palacio, 30. Ranocchia, 90.+1 Alvarez), Parma - Juventus Turín 0:1 (77. Pogba), AC Milán - Fiorentina 0:2 (27. Vargas, 73. Valero), Neapol - Catania 2:1 (15. Callejón, 20. Hamšík - 25. Castro), FC Turín - AS Řím 1:1 (63. Cerci - 28. Strootman).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články