Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Neapol remizovala s Fiorentinou, Juventus vede Serii A už o 11 bodů

Neapol pouze remizovala 0:0 s Fiorentinou a Juventus tak zvýšil náskok na prvním místě tabulky už na 11 bodů. Obhájci titulu vyhráli ve 23. kole Serie A na hřišti Sassuola 3:0 a dál zůstávají neporažení. Sampdoria Janov doma překvapivě podlehla předposlednímu Frosinone 0:1. AS Řím ukončil třízápasovou sérii bez vítězství na stadionu posledního Chieva, kde vyhrál jasně 3:0. Patrik Schick odehrál za vítěze úvodní hodinu, kdy padly všechny branky, ale sám se mezi střelce nezapsal.

Filip Djordjevič a Maracano
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it

Neapol, která nastoupila bez slovenského záložníka Marka Hamšíka mířícího do Číny, uhrála druhou bezbrankovou remízu v posledních třech zápasech.

Na soupeřových hřištích navíc vyšla střelecky naprázdno už potřetí za sebou, což se jí stalo poprvé po třech letech.

Juventus vítězstvím odčinil nečekanou remízu v minulém kole doma s Parmou a v čele tabulky zvýšil náskok před druhou Neapolí už na 11 bodů.

Úvodní gól obstaral záložník Khedira, který dorazil do odkryté branky Ronaldovu střelu. Portugalský reprezentant se mezi střelce zapsal v 70. minutě, kdy skóroval hlavou po rohovém kopu.

Asistencí se pak podílel i na třetí brance Juventusu, kterou na konci zápasu zařídil německý záložník Can. Ronaldo odskočil v čele tabulky kanonýrů Quagliarellovi se Zapatou o dvě branky.

V Miláně poslal domácí AC do vedení vlastní gól obránce Cepitelliho ve 13. minutě. O necelých deset minut později se radovali rossoneri zásluhou Brazilce Paquetá znovu.

Jednadvacetiletý záložník, který přestoupil v lednu do AC Milán z Flamenga, zaznamenal v novém dresu premiérovou trefu.

Po změně stran navýšil na konečných 3:0 svou 15. brankou v soutěži polský kanonýr Piatek. Hosté nevyhráli na San Siru od června 1997.

Cagliari patří k nejhorším týmům ve venkovních zápasech, ze soupeřova hřiště si tři body odvezlo doposud pouze jednou. Hůře na tom jsou jen Chievo a Empoli, které na první venkovní výhru stále čekají.

V úvodní dvacetiminutovce zajistili favoritovi z AS vedení osvědčení střelci El Shaarawy a Džeko, v úvodu druhého poločasu se trefil i Kolarov.

Toto trio obstaralo v dosavadní sezoně už 19 ligových gólů. Český útočník Patrick Schick strávil na hřišti úvodních 59 minut.

Neúspěšnou sérii ukončil také Inter Milán. Nerazzurri si poradili 1:0 s Parmou a po dvou porážkách a jedné remíze ukončili třízápasové čekání na vítězství i vstřelenou branku. O vítězství hostů rozhodl deset minut před koncem Lautaro Martínez.

Frosinone vyslalo v Janově jedinou střelu na branku, která však ke smůle domácích skončila v 25. minutě v síti. Sampdoria nedokázala vstřelit gól podruhé za sebou.

Hosté vyhráli z posledních tří zápasů v lize dvakrát. Český záložník Jakub Jankto zůstal pouze na lavičce Sampdorie.

Atalanta prohrávala se Spalem po první půli 0:1, ale dvěma góly v druhé pětačtyřicetiminutovce zápas otočila. Vítěznou branku vstřelil kolumbijský útočník Zapata.

Turín porazil díky prvnímu gólu obránce Aina v tomto ligovém ročníku trápící se Udine 1:0. Hosté nevyužili ani penaltu, kterou ve druhém poločase zahodil argentinský útočník De Paul.

Italská fotbalová liga, 23. kolo:

Lazio - Empoli 1:0 (42. Caicedo z pen.), Chievo - AS Řím 0:3 (9. El Shaarawy, 18. Džeko, 51. Kolarov), Fiorentina - Neapol 0:0, Parma - Inter 0:1 (80. Martínez), Boloňa - FC Janov 1:1 (17. Destro - 33. Lerager), Bergamo - Ferrara 2:1 (57. Iličič, 79. Zapata - 8. Petagna), FC Turín - Udine 1:0 (31. Aina), Sampdoria - Frosinone 0:1 (25. Ciofani), Sassuolo - Juventus 0:3 (23. Khedira, 70. Ronaldo, 86. Can), AC Milán - Cagliari 3:0 (13. vlastní Cepitelli, 22. Paquetá, 62. Piatek).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články