Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

AS Řím konečně vyhrál, AC Milán i Neapol znovu ztratily

Řím – Na pátý pokus to Římu konečně vyšlo. Stále neporažení Giallorossi po několikazápasovém remízovém trápení konečně dokázali vydolovat tři body, když porazili Fiorentinu 2:1. Juventus Turín opět potvrdil, že hrají ve výborné formě. Obhájce titulu vyhrál na hřišti Boloni 2:0 a připsal si sedmé vítězství v řadě bez inkasované branky. Naopak Milán se i nadále trapí, když pouze remizoval 2:2 na hřišti Livorna, stejně jako Neapol 3:3 doma s Udine.

Slavící hráči AS Řím
zdroj: imago sportfotodienst

Řím zůstává jediným týmem z velkých pěti evropských lig vedle Bayernu, který ještě v letošní ligové sezoně neprohrál. Forma Giallorossi přitom v posledních týdnech bez zraněného Franceska Tottiho klesala, když tým remizoval čtyřikrát za sebou, a nechal se tak předstihnout Juventusem. Na soupisce domácího celku se však nyní po více než měsíci a půl objevil právě kapitán Totti, který doléčil stehenní sval, a i když se nakonec do utkání nedostal, jako by jeho přítomnost byla cítit.

Sport
zdroj: ČT4

Třináctou výhru Juventusu zařídili šestým gólem v sezoně Arturo Vidal a v poslední minutě zápasu Giorgio Chiellini. Boloňa zůstala na sestupové pozici třetí od konce a může se před ni dostat předposlední Sampdoria, která se v neděli utká s poslední Catanií. Druhý AS Řím, který v posledních čtyřech zápasech remizoval, bude hostit pátou Fiorentinu.

AC Milán minulý týden v Catanii (3:1) ukončil pětizápasové čekání na vítězství v Serii A, ale dnes navázal spíš na předchozí výkony. V Livornu sice po zásahu Maria Balotelliho ze sedmé minuty vedl, jenže soupeř, který byl před dnešním duelem jen o skóre nad sestupovým pásmem, výsledek otočil.

V 26. minutě se napřed prosadil Luca Siligardi a stejný hráč třináct minut po změně stran připravil i gól pro druhého útočníka Paulinha. AC zachránil alespoň remízu sedm minut před koncem z přímého kopu Balotelli, který v závěru ještě nastřelil břevno. Milánský tým má ve vyrovnaném středu tabulky po dnešku na osmé příčce na šestnácté Livorno jen pětibodový náskok, zato na první Juventus ztrácí 22 bodů.

Neapol si vypracovala dvoubrankový náskok v závěru poločasu, když se dvakrát prosadil Goran Panděv. Makedonský útočník napřed prostřelil brankáře Udine zblízka po rohovém kopu a za tři minuty z otočky zužitkoval průnik Gonzala Higuaína. Ještě před změnou stran ale snížil vlastní brankou stoper Federico Fernández.

V 70. minutě se hostům vyplatil vysoký presink, když hned po zisku míče zaskočil brankáře Rafaela Cabrala vyrovnávacím gólem záložník Bruno Fernandes. Neapol hned z protiútoku zásluhou Blerima Dzemailiho získala těsný náskok zpět, jenže poslední slovo měl srbský záložník Dušan Basta, který v 81. minutě nadvakrát stanovil konečné skóre na 3:3. 

V gólovou přestřelku se změnilo utkání mezi Interem Milán a Parmou. Skóre utkání na San Siru otevřel první brankou sezony hostující Nicola Sansone. Inter sice dokázal dvě minuty před přestávkou vyrovnat zásluhou nejlepšího střelce domácích Rodriga Palacia, Parma však šla ještě do konce prvního poločasu do vedení. Po chybě gólmana Samira Handanoviče doklepl míč do prázdné branky Marco Parolo.

Ve druhé půli nejprve vyrovnal devátou trefou sezony znovu Palacio a během dalších dvou minut poslal Inter do vedení Fredy Guarín. "Nerazzurri" ale na všechny body nedosáhli, když se také podruhé v utkání trefil Sansone.

Desátou porážku v řadě utrpěli fotbalisté Catanie s Jaroslavem Plašilem v základní sestavě, když podlehli v Janově Sampdorii 0:2. Domácí mužstvo nasměroval k výhře po změně stran pátou trefou v ročníku nejlepší klubový střelec Éder, konečnou podobu výsledku dal v 77. minutě Manolo Gabbiadini.

Catania zůstává s devíti body poslední, Sampdoria se po výhře posunula na 16. příčku.

Livorno - AC Milán 2:2 (26. Siligardi, 58. Paulinho - 7. a 84. Balotelli), Boloňa - Juventus Turín 0:2 (12. Vidal, 90. Chiellini), Neapol - Udine 3:3 (38. a 41. Panděv, 71. Dzemaili - 45.+1 vlastní Fernández, 70. Fernandes, 81. Basta), AS Řím - Fiorentina 2:1 (7. Maicon, 67. Destro - 29. Vargas), Cagliari - FC Janov 2:1 (76. a 90.+2 Sau - 16. Gilardino), FC Turín - Lazio Řím 1:0 (19. Glik), Hellas Verona - Bergamo 2:1 (82. Gómez, 87. Jorginho z pen. - 42. Denis), Sampdoria Janov - Catania 2:0 (54. Eder, 77. Gabbiadini), Sassuolo - Chievo 0:1 (55. Théréau),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články