Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

AS Řím i bez Schicka porazilo CSKA. United otočili utkání na Juventusu

Povedené utkání Ligy mistrů za sebou má AS Řím, který porazil CSKA Moskva 2:1. Patrik Schick zůstal pouze mezi náhradníky. Ještě lépe se dařilo Manchesteru City, který rozstřílel Šachtar Doněck 6:0. Velký obrat předvedli hráči Manchesteru United. Ti porazili Juventus 2:1, i když ještě v 86. minutě prohrávali. Výsledek duelu Lyonu s Hoffenheimem stanovil v nastavení Pavel Kadeřábek, který vstřelil vyrovnávací branku na 2:2.

Hráči AS Řím
zdroj: Reuters

AS Řím se na stadionu v Lužnikách ujalo vedení už ve čtvrté minutě, kdy se po Pellegriniho rohovém kopu prosadil Manolas. Po přestávce sice vyrovnal Sigurdsson, vzápětí byl ale vyloučen jeho krajan z Islandu Magnússon a Pellegrinimu na využití početní výhody stačily pouhé tři minuty.

Kadeřábek druhým gólem v Lize mistrů v kariéře završil velký comeback Hoffenheimu, který po prvním poločase prohrával 0:2 a v 51. minutě navíc přišel o vyloučeného Nuhua. Jenže v oslabení nejprve vyrovnal v 65. minutě Kramarič a ve druhé minutě nastavení si Kadeřábek naběhl na přímý kop za obranu a z voleje vyrovnal.

Gól českého obránce připravil o jistotu postupu Manchester City, který díky hattricku Gabriela Jesuse rozstřílel 6:0 Šachtar Doněck a navázal na ligovou výhru 6:1 nad Southamptonem. Brazilský útočník se prosadil z penalt ve 24. a 72. minutě a třetí gól přidal v nastavení.

Stínem na vysoké výhře City však byl první pokutový kop, ze kterého Jesus zvýšil na 2:0. Sterling totiž ve vápně zakopl bez cizího zavinění, ale rozhodčí Kassai přesto nařídil penaltu. "Vím, že to neměla být penalta a Raheem to mohl rozhodčímu říct, protože nechceme dávat takové góly," řekl trenér City Pep Guardiola.

Španělský kouč také uvedl, že by však hráči sám od sebe nenařídil, aby penaltu úmyslně zahodil. "To by neudělal žádný trenér. Ale jsem mladý, tak se třeba poučím," prohlásil s tím, že se opět ukázalo, jak moc Liga mistrů potřebuje videorozhodčího. "Rozhodčí nechtějí dělat chyby, proto potřebují veškerou pomoc. Fotbal je dnes velmi rychlý a rozhodnutí u videa zabere deset sekund," dodal.

Ve skupině H měl Juventus na dosah postup z prvního místa, když proti Manchesteru United vedl díky brance Cristiana Ronalda. Portugalský reprezentant se v Lize mistrů prosadil v dresu turínského celku poprvé a zrovna proti bývalému klubu, s kterým získal tři tituly a v roce 2008 s ním Ligu mistrů vyhrál.

United ale v 86. minutě vyrovnali zásluhou Maty a v 90. minutě si dal vlastní gól Sandro. Anglický celek tak má na druhém místě tabulky sedm bodů a na vedoucí Juventus ztrácí dvě kola před koncem dva body. Třetí je s pěti body Valencie.

O obou postupujících mohlo být jasno ve skupině E, ale situaci zdramatizovala Benfica Lisabon. Portugalský celek se udržel ve hře remízou 1:1 s Ajaxem. V tabulce je po výhře 2:0 nad AEK Atény první Bayern Mnichov o dva body před Ajaxem, o další čtyři body zpět je Benfica, zatímco AEK stále čeká na první bod.

4. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina G:

CSKA Moskva - AS Řím 1:2 (0:1)
Branky: 51. Sigurdsson - 4. Manolas, 59. Pellegrini. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). ŽK: Magnússon (CSKA). ČK: 56. Magnússon.

CSKA Moskva: Akinfejev - Nababkin, Magnússon, Becao, Fernandes (12. Ščennikov) - Obljakov, Bijol, Achmetov (76. Chosonov) - Sigurdsson (64. Černov), Čalov, Vlašič. Trenér: Gončarenko.

AS Řím: Olsen - Kolarov, Fazio, Manolas, Santon - Kluivert (70. Ünder), Cristante, Pellegrini (82. Zaniolo), Nzonzi, Florenzi (88. Jesus) - Džeko. Trenér: Di Francesco.

Skupina H:

Valencie - Young Boys Bern 3:1 (2:1)
Branky: 14. a 42. Mina, 56. Soler - 37. Assalé. Rozhodčí: Kovács - Marinescu, Artene (všichni Rum.). ČK: 77. Sanogo (Bern).

Juventus Turín - Manchester United 1:2 (0:0)
Branky: 65. Ronaldo - 86. Mata, 90. vlastní Sandro. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.).

Skupina E:

Benfica Lisabon - Ajax Amsterodam 1:1 (1:0)
Branky: 29. Goncalves - 61. Tadič. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Passeri (všichni It.).

Bayern Mnichov - AEK Atény 2:0 (1:0)
Branky: 31. z pen. a 71. Lewandowski. Rozhodčí: Jug - Žunič, Vidali (všichni Slovin.).

Skupina F:

Lyon - Hoffenheim 2:2 (2:0)
Branky: 20. Fekir, 28. Ndombele - 65. Kramarič, 90.+2 Kadeřábek. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra (všichni Niz.). ČK: 51. Nuhu (Hoffenheim).

Manchester City - Šachtar Doněck 6:0 (2:0)
Branky: 24. z pen., 72. z pen. a 90.+2 Jesus, 13. Silva, 49. Sterling, 84. Mahriz. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články