Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Arsenal získal rekordní posilu, z Lyonu koupil útočníka Lacazetta

Londýn – Arsenal získal velkou posilu do útoku. Londýnský celek zaplatil podle britských médií klubový rekord 46,5 milionu liber Lyonu za střelce Alexandra Lacazetta. Cena se navíc s bonusy může vyšplhat až na 53 milionů. Šestadvacetiletý střelec s Gunners podepsal smlouvu na pět let. 

Alexandre Lacazette
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Frederic Chambert

Až doposud se mohl pyšnit nejdražší posilou Arsenalu v historii Mesut Özil, za kterého dal v roce 2013 manažer Arséne Wenger 42,5 milionu liber. Vše však změnil přestup Lacazetta, o kterého londýnský tým už nějakou dobu stál.

O kanonýra, který je odchovancem Lyonu a celou svoji seniorskou kariéru strávil právě v tomto celku, dlouhodobě usilovaly špičkové celky napříč Evropou. Dlouho se mluvilo o zájmu Atlética Madrid a dalších.

Lacazette, jenž v dresu Francie odehrál 11 zápasů a v domácí soutěži v loňské sezoně nasázel 28 branek, však nakonec zvolil Arsenal, s kterým by měl už tento víkend odcestovat k dvěma přátelským zápasům do Sydney.

"Jsme šťastní, že Alexandre se přidal k našemu týmu. V posledních letech ukázal, že umí dávat góly a je úspěšný zakončovatel. Nezanedbatelné jsou ale také jeho technické schopnosti a silný charakter. Je to skvělá posila a někdo, kdo nám pomůže atakovat nejvyšší příčky," zhodnotil spokojeně Wenger.

Lacazette za Lyon od příchodu do A týmu v sezoně 2009/10 nasázel v 275 zápasech 129 branek.

Pro Arsenal jde o druhou letní posilu. Tou první byl levý obránce Sead Kolašinac, který do Londýna zamířil ze Schalke.

Je nám líto, video expirovalo.
Lacazette jde z Lyonu do Arsenalu za rekordní částku
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články