Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Arsenal zaváhání Leicesteru nevyužil, Southampton mu dal výprask

Londýn – Mohli se posunout do čela, fotbalisté Arsenalu však prohry vedoucího Leicesteru na půdě Liverpoolu (0:1) nevyužili. Gunners nezvládli duel na půdě Southamptonu, kde prohráli 0:4, a před třetím Manchesterem City, který udolal Sunderland 4:1, mají už náskok jen tří bodů. Chelsea při premiéře Guuse Hiddinka remizovala s Watfordem 2:2. Manchester United si vedl ještě hůř a po porážce 0:2 se Stoke je Louis van Gaal blízko odvolání.

Zklamaní fotbalisté Arsenalu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Čechovi vydržela naděje na překonání ligového rekordu v počtu nul, o který se dělí s bilancí 169 čistých kont s Davidem Jamesem, jen do 19. minuty. V ní otevřel skóre zápasu parádní ranou z dálky obránce Cuco Martina, nizozemský rodák reprezentující Curacao, jenž přišel do Southamptonu v létě z Twente Enschede a dnes nastoupil poprvé v základní sestavě.

V 51. minutě byl český gólman překonán podruhé, Virgilu van Dijkovi však zkazil radost ofsajd. Nizozemský hráč se srazil s Čechem, který zůstal chvíli ležet a vyžádal si ošetření, v zápase však pokračoval. Chvíli nato přidal druhý gól Shane Long a na 3:0 zvýšil hlavou po rohovém kopu José Fonte. V nastaveném čase završil debakl Arsenalu Long, který utekl obráncům londýnského celku a prostřelil Čecha mezi nohama.

Jediný gól na Anfieldu vstřelil krátce po půlhodině hry střídající Christian Benteke a zasloužil se o ukončení třízápasové série Liverpoolu bez vítězství. Zároveň "Reds" uštědřili Leicesteru první ligovou prohru přesně po třech měsících. Ranieriho svěřenci také poprvé v ročníku neskórovali.

Liverpoolský Christian Benteke slaví vstřelenou branku
zdroj: ČTK/PA autor: Anna Gowthorpe

Na tři body se k Leicesteru přiblížil Manchester City, jenž potvrdil třetí místo v tabulce vítězstvím 4:1 nad Sunderlandem. Favorit nastřílel tři góly za 22 minut. Jeden z nich dal Wilfried Bony, jenž navíc v 69. minutě už za rozhodnutého stavu neproměnil penaltu.

Chelsea v prvním utkání s Mourinhovým nástupcem na lavičce Guusem Hiddinkem remizovala 2:2 s Watfordem. Oba góly londýnského celku vstřelil Diego Costa. Rozhodnout mohl Oscar, jenž však v 80. minutě nedal penaltu. Brazilec zahrával pokutový kop za faul na Edena Hazarda, ale podklouzl a poslal míč nad branku. Chelsea je patnáctá dva body nad hranicí sestupu.

Van Gaal ultimátum nesplnil, skončí?

Buď Manchester vyhraje proti Stoke i Chelsea, nebo van Gaal bude vyhozen. Takové ultimátum podle novinářů v Anglii dostal nizozemský manažer. Že informace nebyly daleko od pravdy, naznačila podrážděná reakce bývalého kouče Barcelony, Bayernu či nizozemské reprezentace během předzápasové tiskové konference, kterou předčasně opustil. A toto setkání se zástupci médií bylo pro něj možná i jedno z posledních v pozici trenéra United.

Jeho svěřenci totiž hned první klíčový duel se Stoke nezvládli. Naděje Manchesteru na zisk tří bodů dostaly první ránu už v devatenácté minutě. Depay předvedl obrovskou chybu při snaze hrát hlavou malou domů. K míči se dostal Johnson, jenž našel Krkiče, a španělský útočník trefil odkrytou branku.

Druhá rána pro United pak přišla v šestadvacáté minutě, kdy se krásnou ranou z hranice vápna trefil Arnautovič.

Zklamaný Louis van Gaal
zdroj: ČTK/PA autor: Mike Egerton

Na hostech bylo znát, že jsou v hluboké krizi, a jejich herní projev byl i za nepříznivého stavu nadále nemastný neslaný. Za celý zápas si vytvořili jen pár větších příležitostí, ale žádnou nevyužili. Zejména pozice Fellainiho po hodině hry, kdy se ocitl v tutovce na malém vápně volala po gólu. Dobře však zasáhl brankář Buttland.

Manchester si tak připsal již čtvrtou soutěžní porážku a osmý duel bez výhry v řadě, což v konečném zúčtování podle všeho zlomí van Gaalovi vaz.

Anglická fotbalová liga - 18. kolo:

Stoke - Manchester United 2:0 (19. Krkic, 26. Arnautovic), Aston Villa - West Ham United 1:1 (62. J. Ayew z pen. - 45.+2 Cresswell), Bournemouth - Crystal Palace 0:0, Chelsea - Watford 2:2 (32. a 65. Diego Costa - 42. Deeney z pen., 56. Ighalo), Liverpool - Leicester 1:0 (63. Benteke), Manchester City - Sunderland 4:1 (12. Sterling, 17. Touré, 22. Bony, 54. De Bruyne - 59. Borini), Swansea - West Bromwich 1:0 (9. Ki Song-jung), Tottenham - Norwich 3:0 (26. z pen. a 42. Kane, 80. Carroll), Newcastle - Everton 0:1 (90.+3 Cleverley), Southampton - Arsenal 4:0 (55. a 90.+2 Long, 19. Martina, 69. Fonte).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články