Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Arsenal zaváhal s Newcastlem, Liverpool stáhl náskok "Citizens" na jediný bod

Arsenal prohrál v Newcastlu 0:2 a snížil svou šanci na účast v Lize mistrů. Kolo před koncem Premier League ztrácí dva body na čtvrtý Tottenham. Obhájci titulu z Manchesteru City smazali dvoubrankové manko na stadionu West Hamu, i díky vlastnímu gólu Vladimíra Coufala remizovali 2:2 a před "finále" ročníku mají už jen jednobodový bod náskok před druhým Liverpoolem, který vyhrál úterní dohrávku na stadionu Southamptonu 2:1.

Zklamaný Martin Odegaard z Arsenalu
zdroj: ČTK/PA

Liverpool si nemohl dovolit porážku, pokud ještě chtěl pomýšlet na titul, už ve 13. minutě ale inkasoval po střele Nathana Redmonda z velké dálky. Po čtvrthodině zařídil hostům vyrovnání bývalý hráč Southamptonu Takumi Minamino a zlepšený výkon po přestávce korunoval v 67. minutě po rohu gólem hlavou Joel Matip.

Až do závěrečného kola tak může Liverpool živit naděje na quadruple. Trofeje v Anglickém a Ligovém poháru už Reds získali, před sebou mají ještě finále Ligy mistrů a šanci v Premier League. V posledním kole v neděli City přivítá Aston Villu, Liverpool nastoupí proti Wolverhamptonu.

Newcastle měl od začátku utkání s Arsenalem převahu, kterou poprvé gólově vyjádřil v 55. minutě, kdy si White dal vlastní gól po centru Joelintona. Pět minut před koncem utkání přidal domácí pojistku Bruno Guimaraes. Arsenal tak po debaklu 0:3 s úhlavním londýnským rivalem Tottenhamem inkasoval další ránu.

Dvougólový náskok West Hamu v prvním poločase zařídil Jarrod Bowen. V této sezoně zaznamenal 18 soutěžních branek a překonal klubový rekord Paola Di Cania. City po přestávce domácí tým zatlačilo a už krátce po přestávce snížil Jack Grealish. V 69. minutě obhájce vyrovnal, když si Coufal do vlastní branky srazil centr Rijáda Mahrize.

Čtyři minuty před koncem mohl manchesterský celek dokonat vítězný obrat poté, co rozhodčí nařídil v jeho prospěch penaltu. S Mahrizovým pokusem si však poradil brankář West Hamu Lukasz Fabiaňski.

"Emoce lítaly nahoru dolů," citovala agentura Reuters Grealishe. "O přestávce bych remízu bral všemi deseti. Ale titul máme pořád ve svých rukách, jen se musíme připravit a vyhrát poslední zápas," dodal.

"O přestávce jsme si řekli, že když dáme jeden gól, jsme zpátky. A naštěstí jsme ho dali rychle," přidal trenér Pep Guardiola. "Pořád to máme ve svých rukách a to je dobře. Bylo by skvělé dneska vyhrát, ale West Ham bojuje o Evropskou ligu a hraje skvěle," uvedl.

Na čtvrté místo, které jako poslední zaručuje start v Lize mistrů, se po výhře 1:0 nad Burnley posunul Tottenham. O vítězství londýnského celku rozhodl z penalty v sedmé minutě nastavení prvního poločasu Harry Kane.

Burnley, kde působí momentálně dlouhodobě zraněný český útočník Matěj Vydra, si porážkou zkomplikovalo boj o záchranu. Na 18. místě ho od příček zaručujících udržení dělí jeden bod, oproti soupeřům má však zápas k dobru.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:

Tottenham - Burnley 1:0 (45.+7 Kane z pen.), Aston Villa - Crystal Palace 1:1 (69. Watkins - 82. Schlupp), Leeds - Brighton 1:1 (90.+2 Struijk - 21. Welbeck), Watford - Leicester 1:5 (6. Pedro - 21. a 70. Vardy, 46. a 86. Barnes, 18. Maddison), West Ham - Manchester City 2:2 (24. a 45. Bowen - 49. Grealish, 69. vlastní Coufal), Wolverhampton - Norwich 1:1 (55. Nouri - 37. Pukki), Newcastle - Arsenal 2:0 (55. vlastní White, 85. Bruno Guimaraes), Southampton - Liverpool 1:2 (13. Redmond - 27. Minamino, 67. Matip).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články