Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Arsenal vypadl z poháru s Blackburnem. Hrál i Rosický

Londýn - Fotbalisté Arsenalu překvapivě vypadli v osmifinále Anglického poháru s druholigovým Blackburnem. Na domácím hřišti i s kapitánem českého národního týmu Tomášem Rosickým v kombinované sestavě prohráli 0:1. Duel s outsiderem z Oldhamu si po remíze 2:2 zopakuje Everton.

Arséne Wenger
zdroj: AP

Rosický se zapojil do zápasu Arsenalu poprvé od předchozího pohárového kola s Brightonem a v 67. minutě byl blízko vedoucí brance, jenže nastřelil horní tyč. Těsně poté, co českého záložníka nahradil Wilshere, rozhodl duel z ojedinělého útoku Colin Kazim-Richards.

Blackburn byl většinu zápasu pod tlakem, ale přestál i několik velkých šancí soupeře v závěru a udržel si neprůstřelnost v tomto ročníku Anglického poháru. Arsenal vypadl už i z Ligového poháru s Bradfordem ze čtvrté ligy a hrozí mu, že osmou sezonu v řadě nezíská žádnou trofej.

Zaváhal i další účastník Premier League Everton, který remizoval 2:2 s třetiligovým Oldhamem. Favorit sice otočil nepříznivé skóre, ve čtvrté minutě nastaveného času ale při posledním rohu neuhlídal Matta Smithe a ten zařídil remízu 2:2. Oldham tak má stále šanci po předchozím triumfu nad FC Liverpool vyřadit i druhý liverpoolský celek z nejvyšší soutěže.

Možnost být prvním čtvrtfinalistou z páté ligy za posledních 99 let unikla Lutonu, který doma prohrál s Millwallem 0:3. Vítězný tým, v současné době hrající třetí nejvyšší soutěž, se naopak dostal nejdál od své finálové účasti v sezoně 2003/04.

Výsledky 5. kola Anglického fotbalového poháru:

Luton (V. liga) - Millwall (II.) 0:3, Arsenal - Blackburn (II.) 0:1, Milton (III.) - Barnsley (II.) 1:3, Oldham (III.) - Everton 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články