Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Arsenal vykročil k obhajobě vítězně, nazaváhala ani Chelsea

Londýn - Fotbalisté Chelsea po výhře 2:0 nad třetiligovým Scunthorpe postoupili v 18. sezoně v řadě do čtvrtého kola Anglického poháru. Swansea podlehla 2:3 na hřišti Oxfordu, který hraje čtvrtou nejvyšší soutěž. Ke svému třetímu titulu v řadě nakročil v sobotu vítězně Arsenal, když zdolal doma Sunderland 3:1. V brance Arsenalu se přitom nečekaně objevil Petr Čech, zřejmě kvůli zranění Davida Ospiny, jenž měl dostat příležitost v základní sestavě. Gólem se prosadil Matěj Vydra, jehož Reading remizoval 2:2 na hřišti Huddersfieldu. Liverpool stejným poměrem jen remizoval na hřišti Exeteru ze čtvrté ligy. Manchester United vydřel výhru 1:0 nad třetiligovým Sheffieldem United až v nastavení z penalty po faulu na Depaye. Souboj dvou celků z Premier League mezi Tottenhamem a Leicesterem skončil remízou 2:2.

Matěj Vydra (v růžovém vpravo) v dresu Readingu
zdroj: EMPICS autor: Clint Hughes

Postoupila většina favoritů včetně Arsenalu, který vyhrál poslední dva ročníky soutěže. Petr Čech po zásahu Lense inkasoval v utkání Arsenalu proti Sunderlandu jako první, obhájci trofeje skóre ale třemi góly otočili. Prosadili se Campbell, Ramsey a Giroud a pomohli udržet bilanci Arséna Wengera, který během dvaceti let na lavičce Arsenalu ještě nikdy ve 3. kole FA Cupu neprohrál.

Vydra v 71. minutě odpověděl na úvodní gól Huddersfieldu a vyrovnal na 1:1. Tři minuty před koncem šel navíc Reading zásluhou Robsona-Kanua do vedení. To ale neudržel, ve druhé nastavené minutě vyrovnal Huddersfield z pokutového kopu. 

Pudil s Sheffieldem slaví postup

Chelsea poslal do vedení v 13. minutě po Ivanovičově centru Costa a po vstřeleném gólu aktivita domácích opadla. Do druhého poločasu poslal trenér Hiddink záložníka Loftuse-Cheeka a devatenáctiletý odchovanec "Blues" pojistil v 68. minutě postup svého týmu. V závěru mohl snížit Clarke, gólman Begovič, který v brance domácích nastoupil místo obvyklé jedničky Courtoise, ale udržel čisté konto.

Postup slaví také Daniel Pudil, který pomohl Sheffieldu Wednesday k vyřazení Fulhamu. Naopak Middlesbrough v sestavě s Tomášem Kalasem nepotvrdil skvělou ligovou formu a prohrál s Burnley.

Kane dal padesátý gól za Spurs

Tottenham se v osmé minutě zápasu s Leicesterem dostal do vedení, když se téměř po roce na domácím stadionu White Hart Lane prosadil Eriksen. Náskok "Kohoutům" ale dlouho nevydržel, Leicester v 19. minutě ukončil gólový půst trvající 308 minut, když po Grayově rohovém kopu skóroval polský stoper Wasilewski. Trenérovi Leicesteru Ranierimu se povedla volba střídajícího hráče, když do druhého poločasu poslal Okazakiho a japonský útočník po dvou minutách na hřišti dokonal obrat. Tři minuty před koncem ale rozhodčí Madley odpískal Dyerovi hru rukou ve vápně, penaltu proměnil Kane a zaznamenal jubilejní 50. soutěžní gól v dresu Spurs.

Swansea se v lize nedaří, v tabulce se nachází na 17. místě a ani v pohárovém duelu si nespravila chuť. V Oxfordu sice od 23. minuty vedla, když se poprvé od května trefil Montero, domácí ale ještě do poločasu srovnali zásluhou Sercombovy penalty. V druhém dějství rozhodl o nečekaném úspěchu aktuálně třetího týmu 4. ligy dvěma trefami záložník Roofe, za "Labutě" už pouze snížil Gomis.

Velké problémy měl Manchester United s postupem přes třetiligový Sheffield United. Svěřenci Louise van Gaala sice měli během zápasu v držení míč 71 procent času, připsali si však jen dvě střely na bránu a prakticky žádnou gólovou šanci. Až v nastavení vybojoval Memphis Depay průnikem do vápna penaltu a Wayne Rooney zajistil postup.

Manchester City vyhrál na hřišti Norwiche 3:0. Kromě Sunderlandu a Norwiche vypadly další dva týmy Premier League - Southampton doma nestačil na Crystal Palace a Watford porazil Newcastle. Zaváhaly také Aston Villa a West Bromwich, které budou muset nastoupit k opakovaným zápasům proti týmům z nižších soutěží. Aston Villa remizovala ve Wycombe, West Brom doma nedokázal porazit Bristol City.

Liverpool ve značně obměněné sestavě jen remizoval 2:2 na hřišti Exeteru hrajícího ve čtvrté lize. Reds dvakrát prohrávali, reprízu utkání na Anfield Road zachraňoval až v 73. minutě Bradley Smith.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články