Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Arsenal vyhrál přestřelku s United a Haaland sestřelil hattrickem Wolverhampton

Arsenal nevypadl z role, když jeho hráči porazili v 21. kole Premier Legue rozjetý Manchester United 3:2. Vítězství zajistil v poslední minutě svým druhým gólem Eddie Nketiah. Pojistili si vedení v soutěži. Norský kanonýr v dresu Manchesteru City straší soupeře, což Erling Haaland potvrdil hattrickem, jímž srazil do kolen Wolverhampton 3:0. V této sezoně dal v anglické lize v devatenácti zápasech už 25 gólů a už čtvrtý hattrick. Leeds pouze remizoval s Brentfordem 0:0 a na výhru v lize čeká už šest zápasů.

Erling Haaldand před gólmanem Wolverhamptonu
zdroj: Profimedia autor: Profimedia

Manchester United šel ve šlágru kola do vedení v 17. minutě, Rashford šikovně obehrál Parteyho a střelou zpoza vápna překonal Ramsdalea. Prvnímu týmu tabulky však stačilo na vyrovnání pouze sedm minut, Xhaka centrem našel Nketiaha v malém vápně a odchovanec Arsenalu hlavičkou prostřelil De Geu.

Krátce po začátku druhého dějství dokonali "kanonýři" obrat, Saka se odhodlal ke střele z velké vzdálenosti a překonal španělského brankáře. Brzo bylo opět vyrovnáno. Rohový kop "rudých ďáblů" odehráli domácí pouze k Martínezovi a argentinský stoper hlavičkou přeloboval domácího gólmana.

Tři body ale nakonec zůstaly na Emirates Stadium, v 90. minutě se ke střele dostal Ödegaard a jeho pokus usměrnil mezi tři tyče patičkou Nketiah. Arsenal je teprve šestým týmem, jež v polovině sezony získal přes 50 bodů. Oproti druhým obhájcům titulu má zápas k dobru. Manchester United je čtvrtý.

Haaland se dostal do první gólové šance po dvaceti minutách, kdy jeho pokus na přední tyč Sá vyrazil. Do vedení šli "Citizens" na konci prvního poločasu, kdy si na centr De Bruyneho naskočil Haaland a hlavičkou otevřel skóre.

V úvodu druhé půle se Haaland prosadil ještě dvakrát. Ve 49. minutě zvýšil z pokutového kopu. O pět minut později po chybě gólmana Sáa vybojoval míč Mahriz, jenž předložil míč Haalandovi, který jej uklidil do odkryté branky. Svým gólovým tempem překonal dvaadvacetiletý Nor všechny vítěze zlaté kopačky Premier League v posledních čtyřech sezonách.

Leeds měl šance ke skórování ve druhém dějství, ale jak střelu Rodriga v 56. minutě, tak pokus Gnonta o dvanáct minut později brankář Brentfordu Raya vyrazil.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:

Leeds - Brentford 0:0, Manchester City - Wolverhampton 3:0 (40., 49. z pen. a 54. Haaland), Arsenal - Manchester United 3:2 (24. a 90. Nketiah, 53. Saka - 17. Rashford, 59. Martínez).

Sobotní výsledky: Liverpool - Chelsea 0:0, Bournemouth - Nottingham 1:1 (28. Anthony - 83. Surridge), Leicester - Brighton 2:2 (38. Albrighton, 63. Barnes - 27. Mitoma, 88. Ferguson), Southampton - Aston Villa 0:1 (77. Watkins), West Ham - Everton 2:0 (34. a 41. Bowen), Crystal Palace - Newcastle 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články