Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Arsenal vybouchl v Nottinghamu, "Citizens" v poháru nadělovali

Další hořkou pilulku museli spolknout fotbalisté londýnského Arsenalu. Ve 3. kole FA Cupu totiž nečekaně padli na stadionu druholigového Nottinghamu 2:4 a slavnou trofej letos neobhájí. Suverénní lídr Premier League z Manchesteru naopak zaváhání nepřipustil a bezpečně porazil Burnley 4:1, přestože v poločase tahal za kratší konec. V Merseyside derby vyhrál Liverpool nad Evertonem 2:1, Manchester United udolal Derby County, Tottenham deklasoval Wimbledon.

Eric Lichaj překonává Davida Ospinu z Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: Darren Staples

V 18. minutě ještě gólman Ospina, který dostává v pohárech přednost před Čechem, Cashovu střelu vyrazil, ale o dvě minuty později už nestačil na Lichajovu hlavičku. O chvíli později nicméně vyrovnal pohotovou dorážkou Mertesacker.

Ospina byl nadále v pohotovosti a krátce před přestávkou kapituloval znovu, když nestačil na Lichajovu střelu z hranice pokutového území. Americký obránce Nottinghamu vstřelil dva góly v zápase poprvé v kariéře.

V 64. minutě navíc fauloval ve vápně stoper Arsenalu Holding a penaltu s přehledem proměnil osmnáctiletý útočník Brereton. Na druhé straně o čtvrt hodiny později snížil po zaváhání brankáře Smithe Welbeck.

V závěru však dostali domácí k dispozici po zákroku Debuchyho další pokutový kop, ze kterého skóroval Dowell. Při střele podklouzl a hráči "Gunners" reklamovali dvojdotek, jenže rozhodčí Moss trefu uznal - 4:2.

Poté šel sice Nottingham do deseti, ale obhájce trofeje už zareagovat nedokázal. Arsenal neprošel do 4. kola poháru poprvé od sezony 1995/96, kdy jej ještě netrénoval Arséne Wenger. Ten nyní pyká za úrážky rozhodčích a nemohl být na lavičce.

"Bylo velmi frustrující být na tribuně a ještě k tomu vidět tým prohrát. Hráli jsme proti velmi dobrému celku, který byl ostrý a koncentrovaný. Náš výkon nebyl celkově dobrý. Máme mnoho hráčů na pokraji sil a další zápas hrajeme už ve středu," uvedl Wenger s odkazem na semifinále Ligového poháru proti Chelsea.

Do zápasu s Nottinghamem i proto poslal několik méně zkušených hráčů, například osmnáctileté záložníky Reisse Nelsona a Josepha Willocka. "Když nevyhrajete, vždy je výběr sestavy zpochybňován. Nastoupili jsme se zkušeným týmem s osmi nebo devíti reprezentanty," dodal francouzský kouč.

Sergio Agüero slaví jeden z gólů proti Burnley
zdroj: EMPICS autor: Mike Egerton

Trenér Pep Guardiola nasadil do základní sestavy většinu opor, i přesto jeho tým po prvním dějství prohrával. Ve 25. minutě využil Stonesovy chyby při odkopu Barnes a tvrdou ranou na přední tyč nedal Bravovi sebemenší šanci. Po změně stran se však krátce po sobě dvakrát trefil kanonýr Agüero a skóre završili Sané s Bernardem Silvou.

Největší překvapení se odehrálo v Coventry, které vyřadilo Stoke. Tým ze čtvrté ligy poslal do vedení ve 24. minutě Willis. Zkušený veterán Adam sice v 54. minutě z penalty vyrovnal, ale poslední slovo měli opět domácí. V 68. minutě rozhodl o senzačním postupu Grimmer.

Anfield Road hostil v krátkém čase druhé derby o nadvládu nad městem Beatles. Po prosincové remíze 1:1 slavili fanoušci domácího LFC, který svého rivala porazil 2:1. Na gól Milnera z pokutového kopu odpověděl ve druhém poločase Sigurdsson, ale nejdražší obránce historie Van Dijk rozhodl v 84. minutě o postupu "Reds". 

Vstupenkou do čtvrtého kola se pyšní také Manchester United. Svěřenci kouče Josého Mourinha více než osmdesát minut marně dobývali branku Derby County, nicméně Lingard s Lukakuem opakování duelu nepřipustili.      

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články