Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Arsenal vs. Reading očima trenérů: smutný pohřeb – velkolepá oslava

Londýn – Mohl to být jeden z největších propadáků jeho kariéry, ale nakonec slavil jeden z největších triumfů. Trenér Arsenalu Arséne Wenger mohl jen smutně sledovat, jak v 37. minutě zápasu ligového poháru proti Readingu inkasuje jeho tým branku na 0:4. Pak však ještě do poločasu snížil Walcott, čímž načal nevídaný obrat. Londýnský klub nakonec dosáhl neuvěřitelného vítězství 7:5 po prodloužení a Wenger neskrýval netušenou radost.

Arsene Wenger a Brian McDermott
zdroj: Getty Images

"Ve druhém poločasu to byla velká party," glosoval šťastný Wenger. To šokovaný trenér Readingu Brian McDermott viděl zápas zcela opačně: "Je to jako pohřeb."

Wenger přiznal, že ač ligový pohár není jednoznačnou prioritou, po hrůzostrašném prvním poločase považoval za nanejvýš důležité, aby se hra jeho mužstva zlepšila. "Nebyla to jedna z našich priorit, ale pokud bychom měli vypadnout po výkonu, jaký jsme předvedli v prvním poločase, nebyl by to zrovna jeden z mých nejúžasnějších momentů v klubu. Takže jsem velmi šťastný, že jsme se dokázali vrátit," prohlásil trenér Arsenalu.

Slavící hráči Arsenalu
zdroj: ISIFA

"Byli jsme lajdáčtí (v prvním poločase). Kouč nám řekl, že to není dobrý, že to není Arsenal," řekl Theo Walcott, který svým prvním gólem na sklonku poločasu zavelel k obratu. "Všem jsme ukázali, že se nikdy nevzdáme," dodal.

Nejhorší prohra

Trenér Readingu McDermott označil utkání za nejhorší porážku své kariéry. Bod obratu byl podle něj právě Walcottův gól. "Nebyl jsem v poločase spokojený. Ten gól jim dal impuls, který jsme nepotřebovali. Celému poločasu jsme dominovali a oni pak dají gól z ničeho. Jestliže dáte dobrým hráčům příležitost, využijí ji. Přál jsem si, abychom dali pátý gól a tím bychom to ukončili," řekl McDermott. "Ale my jsme ve druhém poločase nehráli, bylo to kamikadze," dodal.

Trenér dal hráčům dva dny volna, aby se z tvrdé porážky dostali. Sám nebude zápas důkladněji rozebírat. "Měl bych hodit DVD do koše." Pokusí se raději zapomenout, ale všichni, kteří duel viděli, si budou úžasné představení ještě dlouho pamatovat. "Vím to, cítím se proto ještě hůř," dodal McDermott.


R5-7A by fasthighlights-2013

Zdroj
ČT sport, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články