Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Arsenal v Udine nezaváhal, dál jde i Borisov, Lyon a Benfica

Praha - Liga mistrů už zná všechny účastníky základních skupin. Vedle Plzně si postup zajistili po remíze v Kazani také fotbalisté Lyonu a Benfica Lisabon, která porazila doma Twente Enschede. Dál jde díky vítězství v Grazu i BATE Borisov a londýnský Arsenal, v jehož dresu klíčový druhý poločas při výhře v Udine odehrál i český reprezentační kapitán Tomáš Rosický.

Utkání Kazaň - Lyon
zdroj: AP autor: Misha Japaridze

Arsenal sice v Udine prohrával v odvetě 4. předkola po brance Di Nataleho těsně před přestávkou, ale po pauze se už favorizovaný londýnský klub rozjel a zápas otočil. Trenér Arséne Wenger poslal hned po pauze na hřiště i Rosického, který uklidnil hru středové řady a góly Van Persieho s Walcottem posunuly "Kanonýry" do další fáze. Italský klub měl za stavu 1:1 ideální šanci ještě boj zdramatizovat, jenže Di Natale v 59. minutě neproměnil penaltu a zahodil i další velké šance.

Fotbalisté Lyonu si zahrají v Lize mistrů podvanácté za sebou. Třetí tým uplynulé sezony francouzské ligy remizoval 1:1 v Kazani a díky vítězství 3:1 v prvním utkání na domácí půdě se může těšit na čtvrteční los milionářské soutěže. Domácímu Rubinu dal naději na postup gólem v 77. minutě Izraelec Bebars Natcho, nicméně deset minut nato uklidnil favorita vyrovnáním reprezentant Pobřeží slonoviny Bakari Koné.

Borisov doma uhrál se Sturmem Štýrský Hradec jen remízu 1:1, ale rakouský celek dnes výhodu vlastního hřiště nevyužil. Běloruský klub vyhrál 2:0 a zopakuje si působení v elitní soutěži v ročníku 2008/09. Benfica naopak dokonale využila utkání na svém stadionu. Z prvního duelu proti Twente Enschede si přivezla remízu 2:2 a doma díky výkonu z druhého poločasu vyhrála jistě 3:1. Všechny tři branky Benfiky padly v rozmezí dvaceti minut: první dal hned po změně stran Witsel, stejný hráč pak v 66. minutě zvýšil na 3:0. Druhý gól vstřelil krátce předtím Luisao, hosté v závěru už jen snížili.

Odvetné zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Sturm Štýrský Hradec - BATE Borisov 0:2 (0:1)
Branky: 36. A. Volodko, 70. Šimič. První zápas 1:1, postupuje Borisov.

Kazaň - Lyon 1:1 (0:0)
Branky: 77. Natcho - 87. Koné. První zápas 1:3, postupuje Lyon.

Benfica Lisabon - Twente Enschede 3:1 (0:0)
Branky: 46. a 66. Witsel, 59. Luisao - 85. Ruíz. První zápas 2:2, postupuje Benfica.

Udine - Arsenal 1:2 (1:0)
Branky: 39. Di Natale - 55. Van Persie, 69. Walcott. První zápas 0:1, postupuje Arsenal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články