Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Arsenal utrpěl na půdě Manchesteru United debakl 2:8

Londýn – Fotbalisté Manchesteru United v anglické lize deklasovali Arsenal s Tomášem Rosickým v sestavě nevídaným výsledkem 8:2 a s plným počtem bodů po třetím kole vystřídali v čele tabulky městského rivala Manchester City. Druhý stoprocentní tým porazil Tottenham na jeho hřišti vysoko 5:1 především díky čtyřem brankám Edina Džeka. Dvěma asistencemi se v Londýně blýskla debutující francouzská posila z Arsenalu Samir Nasri. Jeho bývalé mužstvo utrpělo nejtěžší ligovou porážku od roku 1927 a s jediným bodem a hrozivým skóre 2:10 kleslo až na sedmnácté místo.

Radost hráčů Manchesteru United
zdroj: AP autor: Jon Super

"Rudí ďáblové" zdecimovanému Arsenalu v prvním poločase vstřelili tři branky, o něž se postarali Danny Welbeck, Wayne Rooney a premiérově za United letní posila z Aston Villy Ashley Young. Vyrovnání odmítl kapitán hostů Robin van Persie, jehož slabou penaltu zneškodnil domácí brankář David de Gea. Naděje "Kanonýrů" oživil kontaktním gólem na 1:3 těsně před přestávkou Theo Walcott po přihrávce reprezentačního kapitána Tomáše Rosického.

V druhém poločase se ale dominance Manchesteru zvýraznila a jeho hráči proměnili utkání v exhibici. Dvěma zásahy zkompletoval hattrick Rooney, podruhé se prosadil Young a po jednom gólu přidali Nani a střídající Pak Či-Song. Za hosty, kteří dohrávali poslední čtvrthodinu bez vyloučeného obránce Carla Jenkinsona, se trefil jen Van Persie. Londýnský celek zatím nedohrál v plném počtu ani jedno ligové utkání v této sezoně.

Manchester deklasoval Arsenal
zdroj: AP autor: Jon Super

Svěřenci trenéra Alexe Fergusona potvrdili perfektní bilanci na svém stadionu Old Trafford, kde zvítězili v osmnáctém soutěžním utkání za sebou. Arsenal naopak v domácí soutěži nevyhrál v posledních šesti utkáních, naposled naplno bodoval 1. května doma právě proti United.

Manchester City byl na londýnském stadionu White Hart Lane od začátku lepším mužstvem a během prvního poločasu vyjádřil převahu dvěma Džekovými góly po přesných pasech Nasriho. Dominance "Citizens" pokračovala i po přestávce a po deseti minutách dokonal pětadvacetiletý bosenský forvard hattrick. Za dalších pět minut zvýšil jeho argentinský kolega z útoku Sergio Agüero a po Kaboulově snížení v 68. minutě uzavřel skóre v třetí minutě nastavení opět hrdina zápasu Džeko.

Bývalý hráč Wolfsburgu a Teplic během svého úvodního půlroku v Anglii sice vstřelil jen dvě ligové branky, ale na začátku nové sezony se dostal do výtečné střelecké formy. Ve třech utkáních Premier League se Džeko trefil šestkrát a vede tabulku střelců o jeden gól před Waynem Rooneym. Svěřenci trenéra Roberta Manciniho zvítězili v součtu s minulou sezonou pošesté v řadě, což se klubu naposledy povedlo v roce 1976. Tottenham, jenž úvodní kolo neodehrál kvůli nepokojům v Londýně, je po dvou porážkách poslední s nelichotivým skóre 1:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články