Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Arsenal tvrdě narazil v Goodison Parku, Liverpool odjel z Wolverhamptonu s debaklem

Katastrofální výkon podali ve 22. kole lídři anglické ligy z Arsenalu, na stadionu Evertonu prohráli 0:1, a poprvé od loňského září nebodovali. Osmnáctí "Toffies" se naopak poprvé od loňského října dočkali skalpu soupeře, o čemž rozhodl přesně hlavičkující James Tarkowski. Roli favorita neustál ani Liverpool, kterého třemi brankami vyprovodil Wolverhampton. Třetí Manchester United naopak udolal Crystal Palace 2:1, čtvrtý Newcastle remizoval s West Hamem 1:1.

Fotbalisté Evertonu oslavují gól v utkání s Arsenalem
zdroj: REUTERS

"Gunners" prohráli po 13 zápasech a teprve podruhé v probíhající sezoně Premier League. Jejich jediným dosavadním přemožitelem byl Manchester United, kterému 4. září podlehli 1:3.

I přes nečekanou "facku" nicméně vedou anglickou nejvyšší soutěž s náskokem pěti bodů před Manchesterem City, ale pokud obhájci titulu v neděli zdolají pátý Tottenham, sníží ztrátu na dva body. Arsenal však bude mít jeden zápas k dobru. Everton, proti jehož vedení před úvodním hvizdem protestovali fanoušci, je na 17. místě.

Nový trenér domácích Sean Dyche začal angažmá v Goodison Parku nejlepším možným způsobem.

Krize Liverpoolu pokračuje

Dál naopak pokračuje trápení Liverpoolu, který prohrál 0:3 ve Wolverhamptonu a v novém roce stále čeká na premiérové ligové vítězství. Ve čtyřech letošních zápasech získali úřadující vicemistři jediný bod, potřetí za sebou neskórovali a jsou až desátí.

"Reds" prohrávali od 5. minuty po vlastní brance Matipa. Ve 13. minutě už to bylo o dva góly, když se při premiéře v dresu "Wolves" trefil Dawson. Konečný výsledek zpečetil dvacet minut před koncem Neves. Domácím proto patří 15. místo s odstupem dvou bodů od sestupového pásma.

Brentford zdolal 3:0 poslední Southampton, sérii bez nalezení přemožitele natáhl na osm kol a od pohárových příček ho dělí jen tři body. Po pěti kolech, v nichž získal jen bod, uspěl mistr z roku 2016 Leicester, který si poradil 4:2 s Astno Villou.

Newcastle zaváhal s West Hamem

"Magpies" se ujali vedení ve 3. minutě po přesném zásahu Wilsona, ale po půlhodině srovnal Paquetá. Newcastle sice nenašel přemožitele už 16 zápasů v řadě, v posledních pěti kolech hrál ovšem čtyřikrát nerozhodně. Na čtvrtém místě ztrácí pět bodů na druhý Manchester City, od nepohárových příček má náskok šesti bodů. 

West Ham venku nevyhrál už devět kol a v tabulce je šestnáctý s odstupem jediného bodu od pásma sestupu. Český reprezentační obránce Coufal byl v základní sestavě a ze hřiště odešel až v nastavení druhé půle. Záložník Tomáš Souček se na trávník dostal v 74. minutě.

Anglická fotbalová liga - 22. kolo:

Chelsea – Fulham 0:0, Everton – Arsenal 1:0 (60. Tarkowski), Aston Villa – Leicester 2:4 (9. Watkins, 32. vlastní Souttar - 12. Maddison, 41. Iheanacho, 45.+2 Tete, 79. Praet), Brentford – Southampton 3:0 (41. Mee, 44. Mbeumo, 80. Jensen), Brighton – Bournemouth 1:0 (87. Mitoma), Manchester United – Crystal Palace 2:1 (6. Fernandes z pen., 62. Rashford - 76. Schlupp), Wolverhampton – Liverpool 3:0 (5. vlastní Matip, 12. Dawson, 71. Neves), Newcastle - West Ham United 1:1 (3. Wilson - 32. Paquetá).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články