Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Arsenal trestal v derby hrubky Chelsea, Citizens se vrátili do čela tabulky

Londýnské derby plné gólů a zábavy nakonec vyznělo pro červenobílé. Arsenal ve středečním dohrávkovém programu v rámci 25. kola anglické ligy přestřílel Chelsea na Stamford Bridge 4:2 a trestal chyby, ať už tu od Andrease Christensena, či dalších stoperů. V dohrávce 30. kola nezaváhal Manchester City a po výhře 3:0 nad Brightonem se vrátil o bod na první místo tabulky před Liverpool. Naopak bod už ztrácí na záchrannou 17. příčku Burnley po výhře 2:0 nad Southamptonem.

Emile Smith-Rowe
zdroj: Reuters autor: JOHN SIBLEY

City mělo od začátku převahu, ale prosadilo se až po přestávce. Skóre zápasu otevřel v 54. minutě Riyad Mahrez, chvíli nato se trefil Phil Foden a v závěru přidal třetí branku obhájců titulu Bernardo Silva.

Na výhře Arsenalu se dvěma góly podílel Eddie Nketiah. Nejprve ve 13. minutě poslal hosty do vedení po slabé zpětně přihrávce Christensena, poté po divokém prvním poločase, který skončil 2:2, přidal třetí gól "Kanonýrů". Výhru v nastavení z penalty zpečetil Bukayo Saka.

Arsenal si připsal první vítězství po sérii tří porážek a v tabulce mu patří pátá příčka. Londýnský celek se však bodově dotáhl na Tottenham na čtvrtém místě, které zaručuje start v Lize mistrů.

Burnley porazilo Southampton 2:0 a ztrácí bod na první nesestupovou příčku. Sedmnáctý Everton má však zápas k dobru. Útočník Matěj Vydra nastoupil za vítěze od 78. minuty.

Burnley bodovalo i v druhém utkání po odvolání dlouholetého kouče Seana Dychea. Pod vedením prozatímního trenéra Mikea Jacksona nejprve remizovalo na hřišti West Hamu a dnes se dočkalo výhry.

Skóre otevřel ve 12. minutě obránce Roberts, jenž se trefil povedenou střelou na zadní tyč a dal první gól v sezoně. Na konci prvního poločasu pojistil vedení Collins hlavičkou po rohovém kopu. Vydra v závěru vystřídal Nizozemce Weghorsta.

Anglická fotbalová liga:

18. kolo: Everton - Leicester 1:1 (90.+3 Richarlison - 5. Barnes).

25. kolo: Chelsea - Arsenal 2:4 (17. Werner, 32. Azpilicueta - 13. a 57. Nketiah, 27. Smith Rowe, 90.+2 Saka z pen.).

30. kolo: Newcastle - Crystal Palace 1:0 (33. Almirón), Manchester City - Brighton 3:0 (54. Mahriz, 65. Foden, 82. Silva), Burnley - Southampton 2:0 (12.Roberts, 44. Collins).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články