Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Arsenal si v odvetě zastřílel, slávistky jedou domů s debaklem

Tvrdý konec snů o úspěchu v Lize mistryň připravily fotbalistkám Slavie hráčky londýnského Arsenalu už v osmifinále. Anglický tým vyhrál už první zápas v Praze 5:2 a za kanálem La Manche už pražský celek rozebral na součástky a na cestu domů mu nastřílel osm gólů, aniž dostal jediný.

Fotbalistky Arsenalu se radují z gólu v utkání Ligy mistryň v Edenu
zdroj: twitter.com/Arsenal Women

Naději na senzační obrat držely svěřenkyně trenéra Michala Kolomazníka jen 20 minut, poté úřadující anglický šampion a vítěz Ligy mistryň ze sezony 2006/7 vstřelil do poločasu čtyři branky a stejný počet gólů si připsal i po přestávce.

Opět zářila stříbrná medailistka z letošního světového šampionátu - nizozemská útočnice Vivianne Miedemaová, která dala tentokrát hattrick a navázala na čtyři góly z úvodního duelu. Třikrát v odvetě skórovala i její reprezentační spoluhráčka Daniëlle van de Donková a Pražanky navíc ještě několikrát zachránila branková konstrukce.

Slávistky na rozdíl od minulé sezony do jarní části v Lize mistryň nevydržely. V předchozím ročníku došly do čtvrtfinále podruhé za sebou a celkově potřetí.

Odveta osmifinále fotbalové Ligy mistryň:

Arsenal - Slavia Praha 8:0 (4:0)

Branky: 21., 59. a 70. Van de Donková, 45.+1, 74. a 86. Miedemaová, 24. Littleová z pen., 33. Roordová. První zápas: 5:2, postoupil Arsenal.

Sestava Slavie: Votíková - Jarchovská, Necidová, Pincová, Blackwoodová - Bartovičová - Divišová (59. Veselá), Svitková, Khýrová, Szewieczková (73. Žemberyová) - Kožárová. Trenér: Kolomazník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články