Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arsenal si spravil chuť po vyřazení z LM, po loupeži ve Wolverhamptonu je v čele Premier League

Anglická nejvyšší soutěž má minimálně na pár dní nového lídra. Fotbalisté Arsenalu totiž vyhráli ve Wolverhamptonu 2:0 a posunuli se do čela neúplné tabulky před Manchester City, kterého po úspěšném semifinále FA Cupu čeká ve čtvrtek výjezd do Brightonu. V dresu Gunners se na stadionu Molineux prosadili Leandro Trossard a kapitán Martin Ödegaard. Venku v sobotu oslavovali také hráči Brentfordu a Burnley.

Leandro Trossard z Arsenalu oslavuje gól v Premier League
zdroj: REUTERS

Arsenal poslal těsně před koncem první půle do vedení oku lahodící ranou do "šibenice" Trossard. Belgičan vstřelil devátý gól v letošní ligové sezoně. Hosté navíc udeřili těsně před koncem poločasu i po změně stran. Tentokrát se v páté minutě nastavení prosadil poosmé v ročníku kapitán Ödegaard.

Gunners mají proto v čele tabulky jednobodový náskok před Manchesterem City. Liverpool se na ně ale může bodově dotáhnout, pokud v neděli vyhraje na hřišti Fulhamu. Wolves naopak nezvítězili popáté v řadě, v tabulce jsou na jedenáctém místě.

Sheffield kousal další domácí debakl, Brentford se přiblížil záchraně

Sheffield United se stal třetím týmem v historii anglické nejvyšší soutěže, který doma inkasoval 50 branek. Dosud tuto metu pokořily pouze Aston Villa v sezoně 1935/36 (56) a Chelsea v ročníku 1959/60 (50).

I přes absenci největší hvězdy Toneyho vedl Brentford v Lutonu v poločase 2:0 díky dvěma brankám Wissy. Ve druhém dějství ještě navýšili náskok Pinnock, Lewis-Potter a Schade. Bees dali ve svém 160. zápase v Premier League pět branek poprvé. V nastaveném čase zaznamenal čestný úspěch domácích Berry.

Brentford se tak posunul na 14. místo. Osmnáctý Luton na záchranu ztrácí jeden bod, Nottingham však odehrál o zápas méně.

Anglická fotbalová liga – 34. kolo:

Luton – Brentford 1:5 (90.+2 Berry – 24. a 45.+1 Wissa, 62. Pinnock, 64. Lewis-Potter, 86. Schade), Sheffield United – Burnley 1:4 (52. Hamer – 38. Bruun Larsen, 40. Assignon, 58. Foster, 71. Gudmundsson), Wolverhampton – Arsenal 0:2 (45. Trossard, 90.+5 Ödegaard).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články