Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Arsenal si spravil chuť a zametl s Crystal Palace, dvakrát skóroval Saka

Na zklamání z vyřazení z Evropské ligy zareagovali fotbalisté Arsenalu nejlepším možným způsobem. Ve 28. kole anglické nejvyšší soutěže totiž deklasovali Crystal Palace 4:1 a tabulku vedou s náskokem osmi bodů před Manchesterem City, který odehrál o zápas méně. Bilancí dvou gólů a asistence se pod jednoznačné vítězství podepsal Bukayo Saka.

Bukayo Saka a Gabriel Magalhães oslavují gól Arsenalu
zdroj: REUTERS

"Gunners" ve čtvrtek po penaltovém rozstřelu prohráli se Sportingem Lisabon a kousali vyřazení v osmifinále Evropské ligy, ale mezi anglickou elitou vyhráli pošesté v řadě.   

Skóre otevřel ve 28. minutě Gabriel Martinelli po křižném Sakově centru. "Netuším, jestli Bukayo přihrával mně nebo někomu jinému, ale šlo o pěkný pas, který se mi podařilo proměnit střelou slabší nohou," popsal brazilský reprezentant, jenž vstřelil šest gólů v šesti posledních zápasech. 

Těsně před přestávkou zdvojnásobil náskok favorita Saka, když chladnokrevně zužitkoval nezištnou Whiteovu přihrávku. Stal se tak prvním hráčem v sezoně Premier League, který má na kontě dvouciferný počet branek i asistencí (12+10). 

V úvodu druhé půle navázal na čtvrteční trefu do sítě portugalských vicemistrů Granit Xhaka, a přestože Jeffrey Schlupp po rohovém kopu dokázal snížit, poslední slovo měl opět pohotovou ranou z hranice pokutového území Saka. 

Crystal Palace, jenž během týdne propustil trenéra Patricka Vieiru, i proto zůstává na 12. místě, ale pouze s tříbodovým náskokem před pásmem sestupu.

Anglická fotbalová liga – 28. kolo:

Nottingham – Newcastle 1:2 (26. Dennis – 45.+2 a 90.+3 z pen. Isak), Aston Villa – Bournemouth 3:0 (7. Dougles Luiz, 80. Ramsey, 89. Buendía), Brentford – Leicester 1:1 (32. Jensen – 52. Barnes), Southampton – Tottenham 3:3 (46. Adams, 77. Walcott, 90.+3 Ward-Prowse z pen. – 45.+1 Porro, 65. Kane, 75. Perišič), Wolverhampton – Leeds 2:4 (65. Jonny, 73. Cunha – 6. Harrison, 49. Ayling, 62. Kristensen, 90.+7 Rodrigo), Chelsea – Everton 2:2 (52. Félix, 76. Havertz z pen. – 69. Doucoure, 89. Simms), Arsenal – Crystal Palace 4:1 (43. a 74. Saka, 28. Martinelli, 55. Xhaka – 63. Schlupp).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články