Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Arsenal si poradil se Sunderlandem a na dálku bude bojovat s Liverpoolem o LM

Londýn – Naděje Arsenalu na Ligu mistrů stále žije. Londýnský klub porazil Sunderland 2:0, když obě branky vstřelil v druhém poločasu Alexis Sánchez. Před závěrečným kolem Premier League ztrácí Arsenal bod na čtvrtý Liverpool. V dalším ze zápasů Manchester City porazil West Bromwich 3:1.

Alexis Sanchez
zdroj: ČTK/PA autor: John Walton

Tři anglické kluby postoupí do Ligy mistrů přímo, čtvrtý celek konečné tabulky půjde do kvalifikace. Jistotu už mají mistrovská Chelsea a druhý Tottenham. Arsenal v Lize mistrů nechyběl 19 let.

Čtyřiatřicetiletý Čech proti Sunderlandu nastoupil s kapitánskou páskou a načal pátou stovku zápasů v anglické lize. Utkání dokončil s čistým štítem, vyznamenal se zejména v závěru první půle proti střelám N'Donga a Defoea.

Favorit se dlouho nemohl prosadit v útoku, vysvobodil ho až gól Alexise Sáncheze v 73. minutě po nakrátko rozehraném rohovém kopu. Chilský útočník v závěru skóroval ještě jednou a s 23 góly v sezoně útočí na první místo v tabulce střelců, Romelu Lukaku z Evertonu dal o jednu branku víc. Arsenal v lize vyhrál počtvrté za sebou, Sunderlandu se na jeho stadionu podařilo zvítězit naposledy před 34 lety.

Manchester City rozhodl zápas s West Bromwichem už na konci úvodní půlhodiny, kdy se rychle po sobě trefili Jesus a De Bruyne, třetí gól přidal po změně stran Touré. Tým trenéra Pepa Guardioly prohrál z posledních 17 ligových zápasů jen jednou a před posledním kolem má v boji o Ligu mistrů nejlepší pozici. Sezonu zakončí na hřišti Watfordu, Liverpool v neděli nastoupí proti sestupujícímu Middlesbrough a Arsenal hraje s Evertonem.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:

Arsenal - Sunderland 2:0 (73. a 81. Sánchez), Manchester City - West Bromwich 3:1 (27. Jesus, 29. De Bruyne, 57. Touré - 87. Robson-Kanu).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články