Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Trampolíny 2024

Arsenal si poradil s Brentfordem a už je zase první před Citizens, patnáctiletý Nwaneri se zapsal do historie

Jen jeden den se ohřáli na čele tabulky Premier League hráči Manchesteru City, kteří v 8. kole anglické ligy zvítězili na hřišti Wolverhamptonu 3:0. Arsenal totiž také uspěl, navíc stejným výsledkem proti Brentfordu, když na dva góly přihrál Bukayo Saka. "Kanonýři" se tak vrátili na vedoucí pozici. V souboji nováčků se radoval Fulham po vítězství 3:2 nad Nottinghamem. Dál se trápí West Ham, který podlehl 0:1 Evertonu. Soutěž se naplno rozběhla po pauze, kterou měla o minulém víkendu po úmrtí britské královny Alžběty II.

Fotbalisté Arsenalu slaví gól
zdroj: Reuters autor: Andrew Boyers

O výhře Evertonu rozhodl v 53. minutě Maupay. Francouzský útočník, který do liverpoolského celku přišel v létě z Brightonu, zaznamenal první zásah v novém působišti.

West Ham, za který Souček s Coufalem odehráli celý zápas, naopak prohrál popáté ze sedmi odehraných kol a je na sestupových příčkách. Navíc zatím v Premier League dal jen tři branky.

Arsenal se dostal do vedení po rohovém kopu v 17. minutě, kdy si na centr Saky naskočil Saliba a skóroval. Také druhý gól padl hlavou, tentokrát centroval Xhaka a čtvrtý zásah v sezoně vstřelil brazilský útočník Jesus.

V úvodu druhého poločasu se hosté prosadili potřetí, postaral se o to Vieira, který poprvé nastoupil v základní sestavě. Letní posila z Porta přesnou střelou zpoza vápna stanovila konečné skóre zápasu. Ve druhé minutě nastavení místo Vieiry přišel na hřiště patnáctiletý záložník Nwaneri a stal se nejmladším hráčem v historii Premier League.

Obhájci titulu z Manchesteru City otevřeli skóre už po 55 vteřinách hry, když se poprvé v sezoně trefil Grealish. O 15 minut později zvýšil střelou k levé tyči Haaland. Norský kanonýr si v osmém kole připsal už jedenáctý gól v této sezoně Premier League. Tabulku střelců vede o pět branek před Mitrovičem z Fulhamu.

Asistenci u branky Haalanda zaznamenal Bernardo Silva, který hrál jubilejní 200. zápas v dresu Manchesteru City. Ve 33. minutě byl za surovou hru vyloučen domácí obránce Collins. V druhém poločase přidal třetí gól favorita Foden.

Radost fotbalistů Fulhamu
zdroj: Reuters autor: David Klein

Nottinghamu se v Premier League nedaří navzdory mohutnému posilování, během kterého získal 22 nových hráčů. Po gólu Awoniyiho vedl, ale stejně jako v minulém utkání náskok promarnil. Hosté po přestávce rozhodli třemi trefami během šesti minut.

Aston Villa, která v předchozím zápase vybojovala cenný bod s Manchesterem City, porazila 1:0 Southampton. Jediný gól dal v 41. minutě Ramsey.

Fotbalisté Newcastlu remizovali doma s Bournemouthem 1:1 a popáté v řadě nevyhráli. Hosty poslal do vedení v 62. minutě Billing. O pět minut později vyrovnal z penalty Isak. Newcastle zaznamenal už pátou remízu v ligové sezoně.

Už v 5. minutě zápasu Tottenhamu proti Leicesteru nařídil rozhodčí pokutový kop pro Leicester za faul Sáncheze. Tielemans jej napoprvé neproměnil, ale gólman Lloris předčasně opustil brankovou čáru a penalta se opakovala. Napodruhé už se belgický reprezentant nemýlil. Hosté se ale dlouho z vedení neradovali, v 8. minutě vyrovnal Kane a za dalších 13 minut dokonal obrat Dier. Leicester stihl ještě do přestávky vyrovnat zásluhou Maddisona.

Krátce po začátku druhého poločasu po velké chybě v rozehrávce hostů vrátil Spurs vedení Bentancur. Son Hung-min se poté blýskl třemi góly v 73., 84. a 86. minutě. Tottenham je v tabulce třetí. Leicester ještě nezvítězil a s jedním bodem je poslední.

Zápasy Manchester United – Leeds a Chelsea - Liverpool byly odloženy kvůli pohřbu Alžběty II.

Anglická fotbalová liga – 8. kolo:

Aston Villa – Southampton 1:0 (41. Ramsey), Nottingham - Fulham 2:3 (11. Awoniyi, 77. O'Brien - 54. Adarabioyo, 58. Palhinha, 60. Reed), Wolverhampton – Manchester City 0:3 (1. Grealish, 16. Haaland, 69. Foden), Newcastle - Bournemouth 1:1 (67. Isak z pen. - 62. Billing), Tottenham - Leicester 6:2 (73., 84. a 88. Son Hung-min, 9. Kane, 21. Dier, 48. Bentancur - 6. Tielemans z pen., 41. Maddison), Brentford - Arsenal 0:3 (17. Saliba, 28. Jesus, 49. Vieira), Everton - West Ham United 1:0 (53. Maupay).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články