Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Arsenal se vrátil na vítěznou vlnu. Fotbalisté City, Liverpoolu i Tottenhamu nadělovali

V kanonádu na úkor domácích se změnila dvojice utkání 13. kola Premier League, ve kterých favorizovaní hosté jednoznačně zvítězili. Vedoucí Manchester City deklasoval West Ham 4:0. Liverpool nezaváhal ve Watfordu a po výsledku 3:0 ztrácí na hlavního rivala v boji o titul stále dva body. Další ztrátu si naopak připsal Manchester United, jenž remizoval 0:0 s Crystal Palace. Chelsea v očekávaném šlágru nestačila na Tottenham 1:3 a poprvé v sezoně prohrála. Fulham v prvním zápase pod vedením Claudia Ranieriho porazil 3:2 Southampton. Vítězství se konečně dočkal londýnský Arsenal, když naplno bodoval na hřišti Bournemouthu.

Leroy Sané z Manchesteru City střílí gól do sítě West Hamu
zdroj: PA autor: Dominic Lipinski

Fotbalisté Arsenalu po sérii tří remíz v anglické lize porazili Bournemouth na jeho hřišti 2:1. Vítěznou branku vstřelil gabonský útočník Aubameyang. "Kanonýři" naposledy prohráli v srpnu s Chelsea. Od té doby protáhli svou šňůru na sedmnáct utkání bez porážky ve všech soutěžích. Naopak Bournemouth prohrál potřetí v řadě.

Hosté vedli po půl hodině hry zásluhou domácího obránce Lermy, který si srazil centr do vlastní branky. Bournemouth ale do poločasu vyrovnal díky trefě Kinga, pro něhož to byla pátá branka v deseti zápasech v Premier League. Po změně stran se prosadil nejlepší střelec Arsenalu Aubameyang, který stál na konci bleskurychlé akce. Na svůj střelecký účet si připsal už osmou branku a spolu s argentinským útočníkem Agüerem z Manchesteru City se dělí o pozici nejlepšího kanonýra soutěže.

Brankář Petr Čech zůstal pouze mezi náhradníky, v anglické lize dostává přednost německý gólman Bernd Leno a na bývalého reprezentanta zbývají pohárové duely. Naposledy vychytal Čech čisté konto v Evropské lize proti Sportingu Lisabon. Arsenal si díky výhře upevnil pozici v první pětce, na vedoucí City ale ztrácí osm bodů. Bournemouth je i přes dnešní prohru v klidném středu tabulky.

"Citizens" rozhodli o svém vítězství třemi góly v prvním poločase. V 11. minutě se po rychlém protiútoku trefil o tyč David Silva a za osm minut přidal druhou trefu po Saného přihrávce Sterling. Oba hráči si pak role vyměnili při třetím gólu a německý reprezentant Sané přidal ještě čtvrtou branku v nastaveném čase druhého poločasu.

Obhájci titulu drží po páté výhře v řadě těsný náskok před Liverpoolem, ve třinácti ligových utkáních vstřelili už 40 gólů.

"Reds" se na půdě Watfordu dlouho nemohli prosadit. Skóre otevřel až v 67. minutě po Maného přihrávce Salah. O devět minut později se trefil krásně z přímého kopu Alexander-Arnold a těsně před koncem upravil na konečných 3:0 z dorážky Firmino. To už nebyl na hřišti kapitán hostů Henderson, který musel po druhé žluté kartě předčasně do kabin.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Watford - Liverpool

Záchranářskou bitvu mezi Fulhamem a Southamptonem začali lépe hosté. V 18. minutě je poslal do vedení Armstrong, nicméně londýnský celek ještě do konce poločasu vývoj otočil. V 33. minutě se poprvé od září prosadil hlavou Mitrovič a deset minut nato zužitkoval přesnou Sessegnonovu přihrávku před prázdnou branku Schürrle. Po přestávce dokázali hosté znovu srovnat zásluhou Armstronga, ale první výhru Fulhamu v Premier League po devíti zápasech zařídil druhou trefou Mitrovič.

Tottenham proti Chelsea vyučoval

V londýnském derby vedl Tottenham od osmé minuty, kdy Eriksen našel z přímého kopu hlavu Alliho a ten prodloužil míč za Arrizabalagova záda. Po čtvrthodině hry zvýšil Kane, který svou střelou z dálky na přední tyč překvapil Arrizabalagu. Brankář Chelsea následně svůj tým podržel při velkých šancích Son Hung-mina a Alderweirelda.

Do druhého poločasu vstoupila aktivněji Chelsea, gól ale padl opět na druhé straně. Po sólu přes půl hřiště Son Hung-min obehrál ve vápně i stopera Luize a vstřelil svůj 50. gól v dresu "Kohoutů".

"Blues" snížili v 85. minutě, svůj první ligový gól v sezoně dal důraznou hlavičkou Giroud. Francouzský reprezentant si jako druhý hráč v historii Premier League připsal 20. gól z pozice střídajícího hráče. První porážku po 18 soutěžních zápasech už ale svěřenci Maurizia Sarriho neodvrátili.

Newcastle vyhrál potřetí za sebou a stoupá tabulkou

Svěřenci španělského trenéra Rafaela Beníteze vyhráli na stadionu Burnley 2:1.

Ve čtvrté minutě si domácí stoper Mee vstřelil vlastní gól a zanedlouho vedli hosté už o dvě branky, když se hlavou prosadil Clark. Bývalého brankáře Liberce a pražské Sparty Dúbravku pak ještě před poločasem překonal Vokes, ale po změně stran se už stav 1:2 nezměnil.

V 50. minutě mohl dát třetí gól hostů Ritchie, nicméně zblízka minul odkrytou branku, a zvýšit nedokázal ani střídající Joselu, jehož střelu zastavila tyč. Obrana Newcastlu pak už těsnou výhru uhájila.

Newcastle vytěžil z úvodních deseti kol Premier League pouze tři body za remízy, ale poslední tři zápasy mu vyšly na jedničku. Zato Burnley naposledy vyhrálo na konci září a od sestupových příček ho dělí jen bod.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:

Brighton - Leicester 1:1 (15. Murray - 79. Vardy z pen.), Everton - Cardiff 1:0 (59. Sigurdsson), Fulham - Southampton 3:2 (33. a 63. Mitrovič, 43. Schürrle - 18. a 53. Armstrong), Manchester United - Crystal Palace 0:0, Watford - Liverpool 0:3 (67. Salah, 76. Alexander-Arnold, 89. Firmino), West Ham United - Manchester City 0:4 (34. a 90.+3 Sané, 11. D. Silva, 19. Sterling), Tottenham - Chelsea 3:1 (8. Alli, 16. Kane, 55. Son Hung-min - 85. Giroud). Bournemouth - Arsenal 1:2 (45+1. King - 30. Lerma (vlastní), 67. Aubameyang), Wolves - Huddersfield 0:2 (6. a 74. Mooy), Burnley - Newcastle 1:2 (40. Vokes - 4. vlastní Mee, 23. Clark.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články