Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Arsenal se topí. Vypadl z Anglického poháru

Londýn - Fotbalisté Arsenalu po středečním debaklu v Lize mistrů na hřišti AC Milán (0:4) zaváhali i v Anglickém poháru. Ze soutěže vypadli v osmifinále po porážce 0:2 v Sunderlandu. Chelsea i s brankářem Petrem Čechem pouze remizovala 1:1 s Birminghamem a na hřišti druholigového soupeře budou muset odehrát odvetu.

Trenér Asenalu Arséne Wenger
zdroj: EPA autor: Mario Cruz

Arsenal prohrával od čtyřicáté minuty, kdy náhradního brankáře Lukasze Fabianského překonal střelou z hranice pokutového území Kieran Richardson. Devátý tým Premier League si poté hlídal výsledek a vyrážel do otevřené obrany svěřenců Arséna Wengera.

Už po příchodu střídajícího záložníka Tomáše Rosického jeden z brejků vyústil ve vlastní gól Alexe Oxlade-Chamberlaina, kterému nevyšla snaha zastavit míč na brankové čáře. Po dnešní porážce "Kanonýři" téměř jistě skončí bez zisku jakékoliv trofeje sedmou sezonu v řadě.

Hráči Birminghamu přišli na Stamford Bridge brzy o zraněného kapitána Stephena Carra, ale i tak se ujali vedení. Ve 20. minutě se trefil David Murphy. Byl to teprve čtvrtý gól, který Chelsea inkasovala za posledních 12 zápasů v poháru.

Chelsea mohla vzápětí vyrovnat z penalty, jenže Juan Mata brankáře Kevina Doyla nepřekonal. Trápící se londýnský tým, na jehož lavičce by podle spekulací mohl brzy skončit trenér André Villas-Boas, nakonec vybojoval alespoň remízu díky přesné hlavičce útočníka Daniel Sturridge.

"Samozřejmě to je slabý výsledek. Skóre 1:1 není to, co bychom si představovali, ale máme šanci usilovat o vítězství v soutěži v Birminghamu," věří portugalský trenér, že jeho tým může dosáhnout na čtvrtý triumf z posledních šesti ročníků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články