Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Arsenal se pokusí zastavit \"Rudé ďábly\"

Londýn - Pokud chtějí fotbalisté londýnského Arsenalu po třech letech opět okusit atmosféru finále Ligy mistrů, nezbude jim než v úterý večer doma proti Manchesteru United zlomit dvě velké série. V evropských pohárech konečně musejí porazit anglického soupeře a zároveň potřebují zastavit rekordní šňůru zápasů, v nichž "Rudí ďáblové" nepoznali hořkost prohry. Naopak hostům, kteří touží jako první v historii obhájit vítězství, stačí k postupu do římského finále po domácí výhře 1:0 remíza. Úterní utkání mezi Arsenalem a Manchesterem United začne tradičně ve 20:45, řídit jej bude rozhodčí Roberto Rosetti z Itálie. Přímý přenos odvysílá ČT2. Další informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Svěřenci Alexe Fergusona lámou v Lize mistrů rekordy. Už 24 utkání po sobě neprohráli, naposledy padli před dvěma lety v semifinále s AC Milán. A také v úvodním semifinále na Old Trafford jasně dokazovali, kdo momentálně vládne evropskému klubovému fotbalu. Arsenal udržel ve hře jen skvělý brankář Manuel Almunia.

"Kanonýři" však věří, že odveta bude jiná. Zatím pokaždé se jim podařilo v semifinále evropského poháru uspět. "Jsem si jistý, že uvidíte úplně odlišný Arsenal. Klidně můžeme United porazit 2:0. Jsme 90 minut od finále, okolnosti jsou specifické. Stačí, abychom vedli, a najednou bude Manchester pod tlakem. Myslím, že semifinále na hřišti soupeře je nejtěžší zápas v Lize mistrů, a toho bychom měli využít," řekl kouč Arséne Wenger, jehož týmu hrozí, že čtvrtou sezonu po sobě nezíská žádnou trofej.

Arsenal na své domácí prostředí velmi spoléhá. V Lize mistrů na vlastním stadionu už 24 zápasů neprohrál a v posledních šesti duelech navíc nedostal ani gól. Manchesteru se ale na hřišti "Kanonýrů" vždycky dařilo. Na novém Emirates Stadium ve všech třech utkáních dokázal skórovat a je to už sedm let, co na Arsenalu naposledy prohrál takovým rozdílem, který by ho nyní připravil o finále.

Oba trenéři šetřili v ligových duelech největší hvězdy

Ač trenéři nechávali o víkendu odpočívat některé hvězdy svých týmů, Manchester i Arsenal zvítězily. Zdravotní potíže řeší především domácí. Vedle dlouhodobých marodů Rosického a Gallase bude "Kanonýrům" chybět levý bek Clichy a nejspíš také Eduardo. Zatím nejistý zůstává start jedné z opor Van Persieho. Wenger navíc nemůže počítat s ruským kanonýrem Aršavinem, který už na podzim zasáhl do evropských pohárů v dresu Petrohradu.

Manchesteru se naopak stihl uzdravit klíčový stoper Ferdinand, který si v prvním zápase poranil žebra, ale dnes dopoledne už trénoval. Odpočívali obránci Evra a Brown.

Předpokládané sestavy:

Arsenal: Almunia - Sagna, Touré, Silvestre, Gibbs - Diaby, Song - Walcott, Fabregas, Nasri - Adebayor.

Manchester: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidič, Evra - Fletcher, Carrick, Anderson - Ronaldo, Tevez - Rooney.

Emmanuel Adebayor
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články