Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Arsenal s problémy udolal poslední QPR, vyhrál i Manchester City

Londýn – Arsenal pokračuje v nepřesvědčivých výsledcích posledních týdnů. Poté co Londýnští podlehli v Lize mistrů Schalke, alespoň tentokrát slavili vítězství. V anglické Premier League udolal Arsenal poslední Queens Park Rangers 1:0. Londýnské derby rozhodl v 84. minutě španělský tahoun Arsenalu Mikel Arteta. Stejným výsledkem skončilo i utkání favorizovaného Manchesteru City a Swansea, když o vítězství Citizens rozhodl po hodině hry Tevéz.

Arteta střílí jediný gól Arsenalu
zdroj: Getty Images

Arsenal vyšel v posledních dvou utkáních proti Norwichi a Schalke střelecky naprázdno a svěřencům Arséna Wengera se ani tentokrát dlouho nedařilo překonat houževnatého soupeře v čele s jistým brankářem Júliem Césarem.

Odpor QPR povolil deset minut před koncem, kdy dostal červenou kartu obránce Stéphane Mbia. Krátce poté Arteta z dorážky rozhodl. Domácí se v neúplné tabulce posunuli z devátého na čtvrté místo. Těšit je mohl i návrat uzdraveného záložníka Jacka Wilsherea, který po sedmnácti měsících nastoupil k prvnímu soutěžnímu utkání a odehrál 67 minut.

Také Manchester City částečně odčinil zklamání ze středeční pohárové prohry 1:3 s Ajaxem Amsterodam a proti Swansea zvítězil pošesté v tomto ročníku Premier League.

Tévez rozhodl duel po hodině hry umístěnou ranou k tyči z pětadvaceti metrů. "Citizens" podržel brankář Hart, jenž zneškodnil dvě slušné šance Mikua.

Rozhodčí nastavil na konci utkání neobvyklých dvanáct minut nad rámec normální hrací doby kvůli ošetřování hostujícího gólmana Vorma a domácího beka Richardse. Oba zranění fotbalisté museli být ze hřiště odneseni na nosítkách.

Výsledky 9. kola anglické Premier League:

Aston Villa - Norwich 1:1 (27. Benteke - 79. Turner), Arsenal - QPR 1:0 (84. Arteta), Reading - Fulham 3:3 (26. Leigertwood, 85. McCleary, 90. Robson-Kanu - 61. Ruiz, 77. Baird, 88. Berbatov), Stoke - Sunderland 0:0, Wigan - West Ham United 2:1 (8. Ramis, 47. McArthur - 90. Tomkins)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články