Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Arsenal remizoval s Manchesterem United a zůstal druhý

Londýn - Londýnský tým, za který odehrál 74 minut reprezentační kapitán Tomáš Rosický, remizoval s obhájcem titulu anglické Premier League 0:0. V tabulce ztrácí dva body na vedoucí Chelsea. Zápasy 26. kola Manchester City - Sunderland a Everton - Crystal Palace byly odloženy kvůli silnému větru na severozápadě Anglie.

Mesut Özil v souboji s Waynem Rooneym
zdroj: ČTK/AP autor: Alastair Grant

Arsenal se vzpamatoval ze sobotní drtivé porážky 1:5 z Liverpoolu, ale herní převahu na svém stadionu Emirates využít nedokázal. V závěru předvedli výborné zákroky oba brankáři. Domácí Szczesny zlikvidoval gólovou hlavičku bývalému hráči "Kanonýrů" Van Persiemu. Manchesterský De Gea zase vytěsnil nebezpečný pokus Cazorly.

United svému rivalovi nepodlehli pošesté za sebou. V posledních pěti ligových zápasech však pouze jednou zvítězili a zůstávají na sedmém místě se ztrátou 15 bodů na Chelsea.

Poslední Fulham po minulé remíze 2:2 s Manchesterem United málem obral o body dalšího favorita. Liverpool však v Londýně dvakrát dotáhl nepříznivý stav a nakonec díky penaltě kapitána Gerrarda z poslední minuty vyhrál 3:2. "Reds" neprohráli sedmé utkání v řadě a upevnili si čtvrté místo v tabulce.

Pátý Tottenham zvítězil v Newcastlu jasně 4:0. Dvě branky si připsal útočník Adebayor, jenž dal za posledních pět ligových utkání pět gólů. Další trefy zaznamenali Paulinho a střídající Chadli.

Chelsea neudržela s Bromwichem vedení

Chelsea po vítězství nad Manchesterem City a Newcastlem znovu překvapivě klopýtla. Na hřišti West Bromwiche pouze remizovala 1:1, Petr Čech navíc v závěru přišel o dvanácté čisté konto v sezoně, když inkasoval po 357 minutách. Šanci předstihnout Blues tak má Arsenal, který o víkendu prohrál s Liverpoolem vysoko 1:5, večer jej přitom čeká souboj s Manchesterem United.

Petr Čech v dresu Chelsea
zdroj: AP autor: Scott Heppell

Chelsea i proti West Bromwichi dlouho potvrzovala zlepšenou defenzivu z posledních týdnů a soupeři toho příliš nedovolila. V nastavení první půle naopak skóroval obránce Chelsea Branislav Ivanovič, kterému po rohu efektně přiklepl míč patičkou David Luiz. Pro srbského obránce to byl již 16. gól v Premier League.

V závěru si však West Bromwich vytvořil tlak, k čemuž přispěl i český reprezentant Matěj Vydra, a výsledkem bylo vyrovnání po hlavičce Victora Anichebeho.

To West Ham uhájil domácí vítězství 2:0 nad Norwichem a neinkasoval už počtvrté za sebou. To se mu povedlo naposledy v roce 1985.

Výsledky 26. kola Premier League:

Cardiff - Aston Villa 0:0, Hull - Southampton 0:1 (69. Fonte), West Ham United - Norwich 2:0 (84. Collins, 90.+5 Diamé), West Bromwich - Chelsea 1:1 (87. Anichebe - 45.+2 Ivanovič), Arsenal - Manchester United 0:0, Newcastle - Tottenham 0:4 (19. a 82. Adebayor, 53. Paulinho, 88. Chadli), Fulham - Liverpool 2:3 (8. vlastní Touré, 63. Richardson - 41. Sturridge, 72. Coutinho, 90. Gerrard z pen.), Stoke - Swansea 1:1 (17. Crouch - 52. Chico). Zápasy Manchester City - Sunderland a Everton - Crystal Palace byly odloženy kvůli silnému větru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články