Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Arsenal přehrál Chelsea 2:1 a slaví triumf v FA Cupu

Londýn ‒ "Kanonýři" napravili nevydařenou sezonu alespoň ziskem FA Cupu. Ve finále Arsenal porazil Chelsea 2:1, když na úvodní branku Sáncheze sice odpověděl po změně stran Costa, ale o vítězství červenobílých rozhodl jedenáct minut před koncem Ramsey. Svěřenci Arséna Wengera tak na poslední chvíli vylepšili dojem z ročníku, kdy v lize skončili až na pátém místě a přišli o možnost startovat v Lize mistrů.

Fotbalisté Arsenalu slaví vítězství ve finále FA Cupu
zdroj: Reuters autor: Fotbalisté Arsenalu slaví vítězství ve finále FA C

Arsenal triumfem, kterým se v historické tabulce odpoutal od dvanáctinásobného vítěze Manchesteru United, alespoň částečně vylepšil dojem z nevydařené sezony. "Kanonýři" si po pátém místě v ligové tabulce nezahrají poprvé od roku 1998 Ligu mistrů, což může dlouholetého trenéra Wengera stát místo. Uznávaný francouzský kouč se stal ziskem sedmého FA Cupu nejúspěšnějším trenérem v dějinách soutěže.

První gól zápasu vstřelil už ve čtvrté minutě Alexis Sánchez, jenž překonal Thibaulta Courtoise poté, co si doběhl odražený míč. Asistent rozhodčího sice signalizoval ofsajd Aarona Ramseyho, hlavní sudí však branku uznal, neboť se Velšan míče nedotkl ani nebránil gólmanovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal porazil ve finále FA Cupu Chelsea 2:1

Šance Arsenalu na zisk trofeje ještě vzrostly poté, co byl v 68. minutě po druhé žluté kartě za filmování vyloučen Victor Moses. Chelsea ale i v deseti vyrovnala ‒ v 76. minutě si Diego Costa zpracoval na prsou míč od Williana a překonal Davida Ospinu, jenž dostal přednost před jedničkou pro ligové zápasy Petrem Čechem.

Už o tři minuty později ale Arsenal znovu vedl, když Olivier Giroud našel na malém vápně volného Ramseyho, jenž hlavou rozhodl. Čech tak po odchodu z Chelsea v roce 2015 získal první velkou trofej, celkově se z výhry v Anglickém poháru radoval popáté.

Finále fotbalového Anglického poháru v Londýně:

Arsenal - Chelsea 2:1 (1:0)

Branky: 4. Sánchez, 79. Ramsey - 76. Costa. ČK: 68. Moses (Chelsea).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy