Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Arsenal pouze remizoval s Wolverhamptonem

Londýn - Fotbalisté Arsenalu s Tomášem Rosickým v základní sestavě nevyužili pondělního zaváhání Chelsea a v 18. kole anglické ligy pouze remizovali 1:1 s Wolverhamptonem. V tabulce tak zůstali pátí bod za londýnským rivalem, jenž je po remíze s Fulhamem čtvrtý.

Arsenal - Wolverhampton
zdroj: ČTK/AP

Arsenal přitom rozehrál zápas se sestupem ohroženým soupeřem velmi slibně. Už v osmé minutě přihrál Rosický Jossimu Benajunovi, ten vyslal ideálně do brejku Gervinha, který si pohrál s hostující obranou i gólmanem Waynem Hennesseym a otevřel skóre.

Domácím se nepodařilo přidat pojišťovací gól a místo toho inkasovali. Sedm minut před přestávkou se Stephen Hunt na hraně pokutového území elegantně zbavil Rosického a jeho tečovanou střelu doklepl hlavou do sítě Arsenalu Steven Fletcher.

V druhém poločase měl londýnský tým i díky aktivnímu Rosickému několik velmi dobrých šancí, ale vítězný gól nedal. Hráčům Arsenalu v čele s nejlepším střelcem Premier League Robinem van Persiem (16 gólů) nepomohla ani více než čtvrthodinová přesilovka po vyloučení hostujícího Nenada Milijaše.

Arsenal nevyužil šanci dotáhnout se na třetí Tottenham. Nejlepší současný londýnský celek naopak večer zvítězil díky dvěma brankám Garetha Balea na hřišti Norwiche 2:0 a má před Arsenalem k dobru už pět bodů. Za vedoucím manchesterským duem má Tottenham sedmibodový odstup.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články