Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Arsenal poprvé v sezoně narazil, na Old Trafford ho skolil Rashford. Ztratili i "Citizens"

Stoprocentní bilance Arsenalu v sezoně Premier League je minulostí. V 6. kole prohrál na Old Trafford s Manchesterem United 1:3, který táhl bilancí 2+1 Marcus Rashford. Liverpool pokračoval v ospalém startu i v Goodison Parku, kde remizoval s Evertonem 0:0. Bodovou ztrátu kousal také Manchester City, který se smírně rozešel s domácí Aston Villou. Roli favoritů naopak ustál třetí Tottenham, čtvrtý Brighton i pátá Chelsea. Brentford deklasoval Leeds 5:2, hattrickem zazářil Ivan Toney.

Marcus Rashford z Manchesteru United střílí gól Arsenalu
zdroj: REUTERS

Arsenal mohl na Old Trafford otevřít skóre, ale branka Martinelliho ve 12. minutě byla odvolána kvůli předcházejícímu faulu na Eriksena. Vedení se i proto ujali domácí, ke konci druhé půle Rashford přihrál Antonymu a druhá nejdražší posila v klubové historii se prosadila hned ve svém prvním duelu po příchodu z Ajaxu Amsterdam.

Po hodině se londýnskému týmu podařilo vyrovnat - Jesus se sice ke střele nedostal, míč se ovšem odrazil k Sakovi a ten ho uklidil do sítě. Remízový stav trval pouze šest minut, protože Fernandes skvělou přihrávkou za obranu našel Rashforda, který poslal domácí opět do vedení.

Anglický reprezentant se následně mezi střelce zapsal opět v 75. minutě, kdy zakončil protiútok po přihrávce Eriksena. Dvakrát se v jednom ligovém utkání trefil poprvé od 17. prosince 2020. "Red Devils" zvítězili počtvrté za sebou a jsou na pátém místě v tabulce.

Pickford zamkl branku a zahodil klíč

Liverpool byl z Goodison Parku aktivnější, ale Núñez orazítkoval v závěru první půle břevno a krátce nato Díaz tyč. Ještě předtím scházelo pár centimetrů k přesnému zásahu domácímu Daviesovi.

V 69. minutě vyprodaný stadion explodoval nadšením po brance Coadyho, ale systém VAR odhalil, že stoper Evertonu stál v těsném ofsajdu. V nastaveném čase měl následně rozhodnutí na kopačce Salah, ale jeho technickou střelu vytěsnil Pickford na tyč.

Liverpool se proto ani na třetí pokus nedočkal venku vítězství a je sedmý. Evertonu patří po čtvrté remíze za sebou 16. místo.

Haaland opět skóroval

City poslal do vedení v 50. minutě kanonýr Haaland. Norský útočník se prosadil ve čtvrtém utkání za sebou a vede pořadí střelců. V šesti zápasech zaznamenal deset branek.

Úřadující mistři ale vedení neudrželi, protože se o vyrovnání postaral v 74. minutě Bailey a připravil manchesterskému celku druhou ztrátu v ročníku. Aston Villa naopak bodovala po třech porážkách v řadě.

Höjbjerg s Kanem skolili Fulham

Tottenham nasměrovali za čtvrtým skalpem soupeře v ročníku Höjbjerg s Kanem, za hostující tým v závěru pouze snížil Mitrovič. "Spurs" si v londýnských derby připsali jubilejní 100. vítězství a posunuli se na třetí místo se ztrátou jediného bodu na vedoucí Arsenal.

West Ham, za který celý zápas odehráli čeští reprezentanti Vladimír Coufal s Tomášem Součkem, vedl nad Chelsea díky brance Antonia z 63. minuty. O vyrovnání se však postaral Chilwell a skóre otočil Havertz.

Hosté okamžitě dokázali vyrovnat, ale branku rozhodčí po konzultaci s videem neuznal. Cornetovu zásahu totiž předcházel faul Bowena na domácího brankáře Mendyho.

Trenér "Hammers" David Moyes něco takového striktně odmítl. "Bylo to skandální rozhodnutí. A je o to horší, když ho udělá jeden z takzvaných elitních rozhodčích," řekl kouč BBC. "Já video podporuji, ale tady brankář simuloval a předstíral zranění, protože už se nestihl vrátit. Stejně to zkoušel i u prvního gólu. Je neuvěřitelné, že to rozhodčí nevidí," dodal Moyes.

Brighton zametl s posledním Leicesterem

Brighton pokračuje ve skvělém vstupu do ročníku a po řízené demolici Leicesteru 5:2 jsou na čtvrtém místě. Leicester stále čeká na vítězství a je poslední.

"Foxes" vstoupili do zápasu skvěle a vedli již po 52 sekundách, kdy Daka přihrávkou vyřadil celou obranu a Iheanacho zakončil do prázdné branky. Po čtvrthodině už ale po vlastním gólu Thomase a přesném zásahu Caiceda vedli domácí. Leicester však před přestávkou vyrovnal - Tielemans poslal balon za obranu, kterého se zmocnil Daka a skóroval.

Po změně stran už ale skórovali jen domácí. Další obrat zařídil v 64. minutě Trossard, který následně vybojoval i pokutový kop. Ten proměnil s přehledem Mac Allister a v nastavení přidal argentinský záložník ještě pojistku z přímého kopu.

Anglická fotbalová liga - 6. kolo:

Everton - Liverpool 0:0, Brentford - Leeds 5:2 (30. z pen., 43. a 58. Toney, 80. Mbeumo, 90.+2 Wissa - 45.+1 Sinisterra, 79. Llorente), Chelsea - West Ham United 2:1 (76. Chilwell, 88. Havertz - 63. Antonio), Newcastle - Crystal Palace 0:0, Nottingham - Bournemouth 2:3 (33. Kouyaté, 45.+2 Johnson z pen. - 51. Billing, 63. Solanke, 87. Anthony), Tottenham - Fulham 2:1 (40. Höjbjerg, 75. Kane - 83. Mitrovič), Wolverhampton - Southampton 1:0 (45.+1 Podence), Aston Villa - Manchester City 1:1 (74. Bailey - 50. Haaland), Brighton - Leicester 5:2 (71. z pen. a 90.+7 Mac Allister, 10. vlastní Thomas, 15. Caicedo, 64. Trossard - 1. Iheanacho, 33. Daka), Manchester United - Arsenal 3:1 (66. a 75. Rashford, 35. Antony - 60. Saka).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články