Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Arsenal po vlastní brance prohrál v Southamptonu a FA Cup neobhájí

Cesta za obhajobou trofeje v FA Cupu skončila pro Arsenal ve čtvrtém kole. "Gunners" totiž prohráli 0:1 v Southamptonu po vlastním gólu obránce Gabriela. Čtrnáctinásobný vítěz nejstarší klubové soutěže na světě zároveň přišel o sérii bez obdržené branky, kterou držel od 26. prosince loňského roku napříč všemi soutěžemi 508 minut. Z postupu se mohli radovat Tomáš Souček a Vladimír Coufal z West Hamu, který si poradil s třetiligovým Doncasterem 4:0.

Utkání FA Cupu Southampton - Arsenal
zdroj: PA autor: Catherine Ivill

Rozhodující moment utkání přišel ve 24. minutě, kdy z pravé strany odcentroval do pokutového území domácí obránce Kyle Walker-Peters a Gabriel míč ve skluzu jemně tečoval za záda brankáře Bernda Lena. "Gunners" si dali už čtvrtý vlastní gól v sezoně.

Dalším pohárovým soupeřem Southamptonu, který je v Premier League devátý těsně před Arsenalem, bude Wolverhampton.

Souček opět nescházel, Coufal zůstal na lavičce

Souček nastoupil za West Ham od začátku a odehrál 70 minut, než byl střídán. Coufal zůstal mezi náhradníky. "Hammers" o výhře rozhodli už v prvním poločase brankami Pabla Fornalse a Andrije Jarmolenka. V dalším kole je čeká atraktivní protivník - buď Liverpool, nebo Manchester United.

City nasadilo náhradníky a mělo problém s Cheltenhamem ze čtvrté ligy

Cheltenham zatopil druhému týmu tabulky Premier League, který dominoval po celý zápas, v 59. minutě. Dlouhý centr ze standardní situace propadl k Alfiemu Mayovi a ten z malého vápna překonal brankáře Zacharyho Steffena. "Citizens" se podařilo otevřít defenzivu soupeře až v 81. minutě, kdy se trefil Phil Foden, a anglický vicemistr už obrat zvládl, když na něj navázal Gabriel Jesus a v nastavení také Ferrán Torres.

Hráči Cheltenhamu odcházejí z bojiště proti Manchesteru City se ctí
zdroj: ČTK/PA autor: Nick Potts


Zápas druholigových týmů Millwallu a Bristolu City byl i soubojem českých fotbalistů Jiřího Skaláka a Tomáše Kalase. Úspěšnější byl nakonec reprezentační stoper, který odehrál celý zápas a pomohl k vítězství Bristolu 3:0. Skalák naskočil na závěrečných 13 minut za rozhodnutého stavu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články