Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arsenal ovládl severolondýnské derby, výhru slavily také celky z Manchesteru i Chelsea

Více než tříleté čekání na ligovou výhru v severolondýnském derby proti Tottenhamu pro Arsenal skončilo. Rivala porazil na vlastním stadionu 2:0. První místo v tabulce si pojistil Manchester City, který stejným výsledkem zdolal Leicester na jeho půdě. Dařilo se i dalším favoritům. Manchester United doma přejel Newcastle 4:1. Čtyři branky dala i Chelsea a rozstřílela West Bromwich 4:0. O gól méně dal Liverpool. Doma bez potíží vyhrál nad Southampton 3:0.

Shkodran Mustafi (uprostřed) se raduje se spoluhráči z Arsenalu z gólu v síti Tottenhamu
zdroj: REUTERS autor: David Klein

Na stadionu Emirates se hrálo ve velkém tempu a v prvním poločase také s množstvím šancí na obou stranách. V dresu "Kanonýrů" dvakrát zahrozil Lacazette, ale Lloris nakonec ani jednou nemusel zasahovat.

Na druhé straně byl aktivní nejlepší střelec Tottenhamu Kane, Čech si ale poradil jak s jeho prudkou střelou doprostřed branky, tak s následnou hlavičkou. Anglický kanonýr poprvé v kariéře nevstřelil Arsenalu v ligovém zápase gól.

Ve 33. minutě nastřelil hostující Eriksen přízemní střelou tyč, gólový účet otevřeli až domácí. Mustafi si naskočil na Özilův centr ze standardní situace a hlavičkou na zadní tyč překonal Llorise. Ve 41. minutě přidal druhou branku Alexis Sánchez, který zpracoval před brankou prudkou Lacazettovu přihrávku a zblízka pohodlně zavěsil.

Druhý poločas už mnoho příležitostí nenabídl, největší šanci měl deset minut před koncem Dier, ale jeho hlavičku do protipohybu Čech pohotově vyrazil. Arsenal porazil "Kohouty" po šesti ligových zápasech a prodloužil svou rekordní vítěznou šňůru na Emirates na jedenáct zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal ovládl derby s Tottenhamem, Čech vychytal čisté konto

"Citizens" se poprvé prosadili v 45. minutě, na konci pohledné kombinace stál Gabriel Jesus. Brazilský talent se osmým gólem v sezoně dotáhl na druhé místo tabulky střelců. Druhou branku přidal v 49. minutě tvrdou ránou zpoza velkého vápna Kevin de Bruyne.

Mohamed Salah dal dvě branky během prvního poločasu zápasu Liverpoolu se Southamptonem a posunul se s devíti zásahy do čela tabulky střelců Premier League. Nejprve v 31. minutě technickou střelou poslal míč do horního růžku Forsterovy branky a o deset minut později zužitkoval přesný Coutinhův pas za obranu.

V 68. minutě přidal třetí gól z dorážky právě Coutinho. Liverpool nadále drží páté místo, Southampton je čtrnáctý.

Chelsea rozhodla o výhře nad West Bromwichem už v úvodním dějství. V 17. minutě otevřel skóre dorážkou tvrdé Hazardovy střele Morata. O šest minut později přidal další zásah Hazard a před přestávkou navýšil vedení Alonso.

Eden Hazard se prosadil ještě ve druhé půli a stanovil konečný stav 4:0. Antonio Conte vítězstvím oslavil 50. ligový zápas na lavičce "Blues".

Po dlouhodobých zraněních se vrátili do sestavy Manchesteru United Pogba a Ibrahimovic, alespoň na lavičce se navíc objevil další uzdravený marod Rojo. Pogba nastoupil od začátku a přispěl k jasnému vítězství United brankou na 3:1. "Rudí ďáblové" přitom od 14. minuty prohrávali, když poprvé v sezoně inkasovali v lize gól na domácím hřišti, prosadil se Gayle.

Dva slepené góly před poločasem ale otočily vývoj utkání ve prospěch domácích, Martial i Smalling udeřili ze vzduchu hlavou. Na 4:1 zpečetil v 70. minutě Lukaku.

Premiéra na lavičce fotbalistů West Hamu se trenéru Davidu Moyesovi nezdařila. Jeho celek podlehl 0:2 na hřišti Watfordu a zůstal na sestupové osmnácté pozici. Moyes tak příliš neoslavil jubilejní 500. odkoučovaný zápas v Premier League. Z posledních pěti zápasů vydoloval West Ham pouhé dva body. Watford ukončil sérii tří porážek.

Domácí se dostali do vedení v 11. minutě, když se po skrumáži ve vápně prosadil z první střely v Premier League Hughes, jenž se stal už dvanáctým střelcem Watfordu v sezoně. Další šance domácích měli Richarlison či Femenía, na druhé straně mohli vyrovnat Kouyaté a Arnautovič.

Po změně stran se do velké šance dostal hlavičkující Mariappa, gólman West Hamu Hart se ale zaskvěl výborným zákrokem. Anglický reprezentační brankář už ale nestačil o chvíli později na Richarlisonův pokus, který připravil záložník Hughes. Brazilec Richarlison se podílel na sedmém gólu v této sezoně (pět dal a na dva přihrál).

"Kladiváři" inkasovali už 25 gólů, což je po 12 kolech jejich nejhorší bilance. Stejné množství branek za dané období dostali v sezoně 2001/02. Snížit mohli v 74. minutě, Lanzini překonal i gólmana Gomese, na brankové čáře ale zasáhl obránce Kabasele.

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:

Arsenal - Tottenham 2:0 (36. Mustafi, 41. Sánchez), Bournemouth - Huddersfield 4:0 (26., 31. a 84. Wilson, 70. Arter), Burnley - Swansea 2:0 (29. Cork, 40. Barnes), Crystal Palace - Everton 2:2 (2. McArthur, 35. Zaha - 6. Baines z pen., 45.+1 Niasse), Leicester - Manchester City 0:2 (45. Gabriel Jesus, 49. De Bruyne), Liverpool - Southampton 3:0 (31. a 41. Salah, 68. Coutinho), West Bromwich - Chelsea 0:4 (23. a 62. Hazard, 17. Morata, 38. Alonso), Manchester United - Newcastle 4:1 (37. Martial, 45.+1 Smalling, 54. Pogba, 70. Lukaku - 14. Gayle), Watford - West Ham United 2:0 (11. Hughes, 64. Richarlison), Brighton - Stoke 2:2 (44. Gross, 60. Izquierdo - 28. Choupo-Moting, 45.+1 Zouma).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články