Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Arsenal může pod Artetou vyhrát Premier League, má jasno Wenger

Už 16 let čekají fotbalisté a fanoušci Arsenalu na titul v Premier League. "Gunners" se radovali v sezoně 2003/04, během které ani jednou neprohráli a postarali se o rekordní zápis, ale od té chvíle už mistrovskou trofej nad hlavu nezvedli. Změní se tento fakt pod vedením ambiciózního trenéra Mikela Artety? Legendární kouč londýnského klubu Arséne Wenger věří, že ano.

Arséne Wenger trénoval Arsenal 22 let
zdroj: PA autor: Paul Thomas

Sedmdesátiletý Francouz mimo jiné prohlásil, že je překvapen investicemi Arsenalu do kádru v posledních dvou letech a že má Arteta k dispozici dostatečně kvalitní tým, aby zmíněné čekání na korunovaci ukončil.

"Skutečně v to věřím. Proč ne?" ptal se.

"Hráči Mikela (Artetu) následují a chápou jeho filozofii, mužstvo bylo navíc velmi dobře doplněno. Vedení utratilo v předchozích dvou ročnících velké peníze a upřímně jsem překvapen, že našlo zdroje pro takové investice." 

Po 4. kole aktuálního ročníku Premier League je celek ze severní části anglické metropole čtvrtý s tříbodovou ztrátou na stoprocentní Everton. Jediné zaváhání si připsal na liverpoolském Anfield Road, kde prohrál s obhájci titulu 1:3.

Investice Arsenalu v posledních dvou sezonách v milionech eur:

2020/21
Thomas Partey, Atlético Madrid - 50  
Gabriel Magalhães, Lille - 26  
Pablo Marí, Flamengo - 8 
Rúnar Alex Rúnarsson, Dijon - 2  
Cédric Soares, Southampton - volný hráč
Willian, Chelsea - volný hráč

2019/20
Nicolas Pépé, Lille - 80  
William Saliba, Saint-Étienne - 30  
Kieran Tierney, Celtic - 27 
David Luiz, Chelsea - 8,7  
Gabriel Martinelli, Ituano - 6,7  
Dani Ceballos, Real Madrid - hostování

CELKEM: 238,4 milionů eur

* zdroj: transfermarkt.com

Wenger skončil na lavičce Arsenalu po 22 letech po sezoně 2017/18 a přiznává, že si není jistý, kdy se na Emirates Stadium opět ukáže. "Nabyl jsem dojmu, že bude lepší držet si od klubu kompletní distanc a nechat lidi, aby si na to zvykli. Není to bolestivé," pokračoval rodák ze Štrasburku. 

Při otázce, jak dlouho bude trvat, než změní názor a bude uvažovat o návratu, dodal: "Nevím, ale nevylučuji ho."

"Je to stále můj klub, stále moje láska. Stále trpím, když se Arsenalu nedaří a raduji se, když je to naopak," zakončil Wenger.

Bude se dařit Pierru-Emericku Aubameyangovi a spol. v sobotu?

V 5. kole je čeká ligové utkání na stadionu favorizovaného Manchesteru City, kterému se zatím nedaří a zisk čtyř bodů aktuálně znamená až čtrnácté místo v tabulce.

Zdroj
Sky Sports, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články