Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arsenal má nový rekord. Ukazujeme kvalitu a ducha, říká Wenger

Londýn - Fotbalisté Arsenalu v posledních čtyřech ligových zápasech inkasovali jako první, přesto vždy slavili vítězství. Naposledy se jim to povedlo v pondělí, kdy zápas s Newcastlem vyhráli 2:1 gólem Thomase Vermaelena z páté minuty nastavení. Podle deníku Daily Record tak stanovili nový rekord Premier League.

Arsenal - Newcastle
zdroj: ČTK/AP

Arsenal jako první tým anglické ligy otočil čtyři zápasy v řadě, což podle trenéra Arsena Wengera ukazuje vnitřní sílu týmu, který především v úvodu sezony sklízel kritiku.

"Je to ta nejlepší odpověď. Ukazujeme, že tento tým má kvalitu, ducha a že ho nikdo nemá odepisovat. Znovu jsme předváděli od začátku do konce neúnavné tempo a do poslední sekundy bojovali o výhru," řekl Wenger pro klubový web. "Věříme, že i za stavu 0:1 máme sílu na to skóre otočit a vyhrát," dodal.

Wenger: Walcott odehrál nejlepší zápas za Arsenal

Po utkání s Newcastlem chválil zejména Thea Walcotta, který se podílel na obou gólech a podle Wengera odehrál nejlepší zápas v dresu Arsenalu. "Theo byl dnes vynikající od první do poslední minuty. Myslím, že to byl jeho nejlepší výkon za Arsenal," řekl Wenger. "Hraje za nás tak dlouho, že už se zapomíná, že mu je stále teprve 22 let a že má vše před sebou. Stále se vyvíjí a dnes ukázal, jak inteligentní a rychlý umí být," dodal Wenger.

Velkou chválu ale sklidil také kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, který v den utkání podepsal s Arsenalem novou smlouvu. To oslavil vydařeným výkonem a patřil k nejaktivnějším hráčům londýnského celku. "Podle mě by mu měli dávat novou smlouvu před každým zápasem. Hrál skvěle," citoval web Arsenalu jednoho z fanoušků. "Rosický je jak politý živou vodou. Je to skvělý tvůrce hry a stává se klíčovou postavou v boji o třetí místo v lize," dodal další z příznivců.

Svého spoluhráče pochválil také mladý obránce Arsenalu Carl Jenkinson. "Tomáš je neuvěřitelný. Jak na hřišti, tak v kabině. Mám hodně přátel mezi fanoušky Arsenalu a všichni se shodují, že ani nejde popsat, jak skvěle teď Tomáš hraje," chválil Jenkinson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články