Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Arsenal hlásí první velkou posilu. Za více než miliardu přichází Xhaka

Londýn – Po oznámení konce Tomáše Rosického a spol. Arsenal představil také první letní posilu. Tou se stal záložník Granit Xhaka, který do londýnského celku přestoupil z Mönchengladbachu. Borussia inkasuje za třiadvacetiletého švýcarského reprezentanta podle německých médií 45 milionů eur (přes 1,2 miliardy korun). Arsenal nezveřejnil ani délku hráčovy smlouvy.

Granit Xhaka
zdroj: ČTK/PA/ autor: Martin Rickett

"Granit je úžasný mladý hráč, který již má zkušenosti s Ligou mistrů a bundesligou. Sledovali jsme ho dlouhou dobu a je to hráč, který zvýší kvalitu našeho mužstva," řekl trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Záložník kosovského původu se stal druhou nejdražší posilou v historii Arsenalu po Mesutu Özilovi, který v roce 2013 přestoupil z Realu Madrid za 50 milionů eur (1,35 miliardy korun). Xhaka se zároveň dostal do pozice nejdražšího hráče Mönchengladbachu. Dosavadní rekord Borussie držel Marco Reus, jenž v roce 2012 zamířil za 17,1 milionu eur (462 milionů korun) do Dortmundu.

Xhaka v minulosti nastupoval za Basilej a v roce 2012 odešel do Mönchengladbachu. V uplynulé sezoně dovedl Borussii jako kapitán na čtvrté místo německé ligy. Za švýcarskou reprezentaci, s níž ho čeká Euro ve Francii, odehrál 41 zápasů a vstřelil šest branek.

"Nemůžu se dočkat, až budu hrát Premier League. Udělám vše pro to, abych Arsenalu pomohl k trofejím a potěšil fanoušky," uvedl Xhaka po podpisu smlouvy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články