Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Arsenal doma podlehl Brightonu, City se vítězstvím nad Evertonem blíží k titulu. Southampton je prvním sestupujícím

Ilkay Gündogan se v 36. kole anglické ligy blýskl dvěma góly a Manchester City se po výhře nad sestupem ohroženým Evertonem výrazně blíží titulu. Dramatizuje se boj o třetí místo. Arsenal na domácím hřišti překvapivě podlehl Brightonu 0:3. Newcastle remizoval na půdě Leedsu 2:2 a bodově se na něj dotáhl Manchester United, který porazil Wolverhampton 2:0. Je znám rovněž první jistý sestupující. Tím se stal Southampton po domácí porážce 0:2 s Fulhamem.

Erling Haaland a Ilkay Gundogan slaví gól Manchesteru City
zdroj: Profimedia

Zápas mezi City a Evertonem rozhodly góly na konci první půle. Nejprve se po centru Mahríze prosadil z otočky šikovně Gündogan, o dvě minuty později pak zvýšil svým 36. ligovým gólem v sezoně Haaland po centru autora první branky. V druhé polovině už pouze potvrdil výhru hostů druhým gólem Gündogan z přímého kopu.

West Ham tři dny po výhře nad Alkmaarem v semifinále Konferenční ligy prohrál 0:2 na hřišti Brentfordu. Domácí se dostali do vedení po dvaceti minutách, když se po pohledné kombinaci prosadil Mbeumo. Dvě minuty před přestávkou zvýšil náskok Wissa. "Kladivářům" se málem podařilo po změně stran snížit, Ingsův gól byl ale odvolán videorozhodčím.

Překvapení na hřišti Arsenalu 

Brighton je prvním týmem sezony, který dokázal vyhrát na hřišti Arsenalu a zároveň neinkasovat. O výhře hostů rozhodl druhý poločas, ve kterém vstřelil Brighton všechny tři branky. Nejprve se prosadil hlavou Enciso, v závěru pak po chybě v rozehrávce zvýšil střídající Undav a v šesté minutě nastavení uzavřel skóre Estupiňán. Brighton se výhrou posunul na šesté místo, které zaručuje postup do skupinové fáze Evropské ligy.

Osud Southamptonu zpečetila čtvrtá porážka za sebou. Tři minuty po přestávce otevřel skóre Carlos Vinícius a v 72. minutě stvrdil sestup "Saints" svou dvanáctou brankou v sezoně Mitrovič. Southampton opouští nejvyšší soutěži po jedenácti letech.

Oba góly Newcastlu dal z penalt nejlepší týmový střelec Callum Wilson. Kouč Leedsu Sam Allardyce se ani v domácím debutu nedočkal tříbodového zisku a jeho svěřenci zůstali na první sestupové pozici. Také Newcastle získal z posledních dvou zápasů jen bod.

Domácí brzy vedli díky kapitánovi Aylingovi, ale pak Bamfordovi chytil brankář Pope penaltu a na druhé straně vzápětí ze stejné standardní situace vyrovnal Wilson. Anglický útočník nezaváhal z penalty ani po změně stran a díky 17. gólu v sezoně se posunul na páté místo v tabulce střelců.

Remízu stanovil jedenáct minut před koncem Kristensen. Leeds získal teprve druhý bod z posledních sedmi zápasů a na záchranu má nyní jednobodové manko.

O výhru Manchesteru United se brankami postarali Martial a mladík Garnacho. "Rudí ďáblové" zvítězili po dvou prohraných zápasech.

Aston Villa porazila Tottenham 2:1 a poskočila na sedmé pohárové místo. Za výhrou ji nasměroval v osmé minutě Ramsey a 18 minut před koncem přidal pojistku Douglas Luiz. V závěru zdramatizoval dění zápasu proměněnou penaltou Kane, ale vyrovnat se Spurs už nepodařilo.

O udržení bojující Nottingham remizoval na hřišti londýnské Chelsea 2:2. Za londýnský klub dvakrát skóroval Sterling, v dresu hostů se dvakrát prosadil Awoniyi.

Anglická fotbalová liga – 36. kolo:

Leeds – Newcastle 2:2 (7. Ayling, 79. Kristensen - 31. a 69. obě z pen. Wilson), Aston Villa – Tottenham 2:1 (8. Ramsey, 72. Douglas Luiz - 90. Kane z pen.), Chelsea – Nottingham 2:2 (51. a 58. Sterling - 13. a 62. Awoniyi), Crystal Palace – Bournemouth 2:0 (39. a 58. Eze), Manchester United – Wolverhampton 2:0 (32. Martial, 90.+4 Garnacho), Southampton – Fulham 0:2 (48. Carlos Vinícius, 72. Mitrovič), Brentford - West Ham United 2:0 (20. Mbeumo, 43. Wissa), Everton - Manchester City 0:3 (37. a 51. Gündogan, 39. Haaland).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články