Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arsenal Anglický pohár neobhájí, o naději na poháry přišla Chelsea

Londýn - Fotbalisté Arsenalu nenavážou na předchozí dva triumfy v Anglickém poháru. Ve čtvrtfinále nejstarší klubové soutěže prohráli s Watfordem 1:2. Gólmana Davida Ospinu překonali Odion Ighalo a Adléne Guédioura, za domácí pouze zkorigoval stav Danny Welbeck. O poslední šanci na trofej z této sezony přišla i Chelsea, která vypadla s Evertonem po porážce 0:2. Svěřenci trenéra Guuse Hiddinka tak korunovali nevydařenou sezonu, ve které se jim nedaří v lize ani v Lize mistrů, kde skončili v osmifinále.

Romelu Lukaku se raduje z gólu
zdroj: imago sportfotodienst

V prvním poločase měl optickou převahu Arsenal, v desáté minutě dokonce útočník Giroud rozvlnil síť, gól ale nebyl uznán kvůli ofsajdu. Do slibného zakončení se dvakrát dostal Elneny, nemířil však přesně, za prvních 45 minut tak ani jeden z týmů nevyprodukoval střelu na branku.

Prvním, kdo se po přestávce osmělil, byli hosté a hned z toho bylo vedení 1:0. Ighalo střelou z otočky ukončil 599 minut trvající gólový půst. V 63. minutě na něj navázal prvním gólem v sezoně Guédioura. Za Arsenal snížil dvě minuty před koncem po Özilově asistenci střídající Welbeck.

Watford ale první inkasovaná branka v tomto ročníku Anglického poháru mrzet nemusela, neboť se poprvé od roku 2007 probojoval do semifinále. Arsenal sice soupeře přestřílel 20:7, poprvé od listopadu 2002 ale podlehl ve třech domácích soutěžních duelech po sobě.

O vyřazení Chelsea se postaral její bývalý hráč Romelu Lukaku, který dal ve druhé půli oba góly Evertonu. Hosté pak těžko drželi nervy na uzdě a Diego Costa byl za hádku s protihráčem po druhé žluté kartě vyloučen. V deseti dohrával i Everton, ale Chelsea se neprosadila.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal neobhájí Anglický pohár, ve čtvrtfinále padl s Watfordem

Výsledky čtvrtfinále Anglického poháru:

Everton - Chelsea 2:0 (Branky: 77. a 82. Lukaku), Reading (II) - Crystal Palace 0:2 (86. Cabaye z pen., 90.+4 Campbell), Arsenal - Watford 1:2 (88. Welbeck - 50. Ighalo, 63. Guédioura), Manchester United - West Ham United 1:1 (83. Martial - 68. Payet).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články