Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Arsenal a Neapol zahajují osmifinále na stadionech gigantů

Praha – Vyhráli základní skupinu, přesto jsou dle papírových předpokladů spíše outsidery. Arsenal i Neapol touží překvapit fotbalovou Evropu a pokořit věhlasné soupeře. Mnichovský Bayern, respektive madridský Real. Obě mužstva mají před sebou velmi těžký úkol. S ohledem na dosavadní průběh letošní sezony však nereálný není. On-line přenos utkání Bayern Mnichov – Arsenal Londýn sledujte od 20:45 na webu ctsport.cz.

Di María z PSG v souboji s Koscielnym z Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: Gonzalo Fuentes

Pokud chtějí svěřenci Arséna Wengera zadělat na postup, musí zlomit rekordní sérii bavorského velkoklubu. Bayern totiž před vlastními příznivci vyhrál posledních 15 utkání Ligy mistrů a do bitvy proti Kanonýrům půjde v roli favorita. Navíc se může opřít o nedávné duely s londýnským celkem. Ve stejné fázi milionářské soutěže jej vyřadil během sezony 2012/2013 i 2013/2014.

"Máme ze zápasů s nimi poměrně čerstvé zkušenosti. Bayern sice v létě vyměnil trenéra, možná bude hrát trochu jinak. Pořád je to ovšem hodně nebezpečný tým se skvělými hráči," řekl brankář Petr Čech, který mimo jiné zavzpomínal na loňské zápasy v základní skupině, kdy Arsenal doma zvítězil 2:0, ale z Mnichova odjel s debaklem 1:5. Zmínil také nového kouče německých šampionů Carla Ancelottiho, pod nímž nastupoval v Chelsea.

Generálku na osmifinálový prolog zvládli oba soupeři shodným vítězstvím 2:0. Bayern se sice dlouho trápil v Ingolstadtu, přesto góly Vidala s Robbenem z nastavení rozhodl. Arsenal prolomil defenzivní blok Hullu City až spornou trefou Sáncheze, kterou poté chilský kanonýr zdvojnásobil proměněnou penaltou. "Pokud chcete pomýšlet na úspěch v Lize mistrů, musíte si poradit i s těmi nejtěžšími soupeři," zakončil bilancování Čech.

Proti Bayernu však v brance Arsenalu dostane přednost Čechův konkurent David Ospina, který nastupoval už v základní skupině, zatímco Čech chytá v anglické lize. A trenér Arséne Wenger potvrdil, že na tom pro osmifinále nehodlá nic měnit.

Real Madrid - SSC Neapol 

Ve druhém středečním utkání nastoupí obhájce titulu Real Madrid proti Neapoli. I v tomto případě lze nepochybně označit za favorita domácí, nicméně "Partenopei" už 18 soutěžních utkání nepoznali hořkost porážky a na stadion Santiaga Bernabeua cestují s odhodláním sérii prodloužit. Svěřenci Zinedina Zidaneho o svou rekordní šňůru (40) přišli v polovině ledna na hřišti Sevilly, přesto i nadále bezpečně vládnou španělské La Lize.

Speciální příchuť bude mít vzájemný souboj pro opory italského mužstva Raúla Albiola a Josého Callejóna. Oba totiž v minulosti oblékali sněhobílý dres madridského velkoklubu. "Je to pro mě hodně mimořádný zápas. Pokud dám gól, nebudu ho slavit, protože mám k Realu velký respekt. Splnil jsem si sen, když jsem za něj hrál, ale neměl jsem dostatek prostoru ukázat své přednosti. Proto nyní působím v Neapoli," uvedl Callejón.

Oba celky se dosud potkaly pouze v sezoně 1987/88, kdy za aktuálně třetí tým Serie A hrával Diego Maradona. Argentinská hvězda bude osmifinálový duel sledovat z pozice ambasadora. "Tehdy byl dvakrát dražší, než kolik by stál dnes Ronaldo," prohlásil bývalý prezident Neapole Corrado Ferlaino. Zatímco Real bojuje o sedmý postup do čtvrtfinále za sebou, Hamšíkovi a spol. by se to mohlo podařit vůbec poprvé v klubové historii.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články