Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Argentinci si poradili s Portugalskem a postupují do play-off MS dvacítek

Argentinci zvládli utkání, které je poslalo do další fáze turnaje. Favorité skupiny F na mistrovství světa hráčů do 20 let v Polsku po úvodní destrukci Jižní Afriky (5:2) porazili i Portugalce 2:0. La albiceleste poslal do vedení Aldolfo Gaich, kterému ještě jeden gól pro ofsajd nebyl uznán, a k němu se ve druhé půli přidal Patricio Pérez.

Argentinský reprezentant do 20 let Fausto Vera
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de autor: Lukasz Sobala

Argentinští mladíci potvrdili, že mají na šampionátu zatím skvělou formu. Poté, co lehce přejeli Jihoafričany, takticky velice dobře zvládli i zápas s Portugalci, kteří rovněž první duel vyhráli proti Jižní Koreji (1:0).

Bojovné utkání, které se často odehrávalo ve středu hřiště, naklonili svěřenci Fernanda Batisty na svou stranu už v prvním poločase. Forvard Aldolfo Gaich se ve vápně prosadil a střelou, která se otřela o zadní tyč, dal na 1:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Argentinci přidali na MS do 20 let další vítězství

Krátce po startu druhé půle to zkusil z velké dálky Anibal Moreno, jenž povedenou ranou trefil tyč. Portugalci v ofenzivě příliš soupeře nepozlobili, naopak pojistku přidal v 84. minutě kapitán a stoper Pérez, který doklepl po standardce míč do sítě. Situace se dlouho zkoumala na videu, ale americký rozhodčí Elfath ukázal do středu hřiště.

Gaich ještě mohl přidat druhou branku, jeho gólový únik se ale ukázal být ofsajdový. Argentina si zahraje vyřazovací fázi MS, Portugalsko ještě potřebuje přehrát Jižní Afriku.

Výsledky mistrovství světa fotbalistů do 20 let

Skupina E: Panama - Francie 0:2 (0:1), Saúdská Arábie - Mali 3:4 (2:1).

Skupina F: Portugalsko - Argentina 0:2 (0:1), JAR - Korea 0:1 (0:0).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články