Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Argentinci na MS dvacítek narazili s Jižní Koreou a Portugalci jedou domů

Velké překvapení na úkor jednoho z favoritů mistrovství světa fotbalistů od dvaceti let v Polsku zařídili hráči Jižní Koreje. Ti porazili ve skupině Argentinu 2:0 a oba týmy postupují do osmifinále. Třetí ve skupině F skončilo Portugalsko a vzhledem k tomu, že remizovalo 1:1 s Jižní Afrikou, nevešlo se mezi čtyři postupující ze šesti týmů na třetích místech.

Korejci se radují po gólu v brance Argentiny
zdroj: ČTK/AP autor: Sergei Grits

Mladí Argentinci po výhrách nad Portugalskem a Jižní Afrikou měli postup už téměř jistý a k zápasu přistoupili s přesvědčením, že třetí úspěch přidají poměrně snadno. Jenže Korejci byli pohybliví, dobře organizovaní a s míčem si postupem času dovolovali víc a víc.

Jihoamerický tým měl sice převahu, ale do nebezpečných akcí se dlouho nedostával. Zato Korejci dokázali hrozit – nejdříve se po přesném centru z levého křídla trefili hlavou v závěru prvního poločasu a druhou trefu přidali po přestávce po krásné akci.

Je nám líto, video expirovalo.
Korea na MS dvacítek porazila Argentinu

Messiho krajané sice v závěru sevřeli soupeře a Ferreira v předposlední minutě krásnou ranou z dvaceti metrů snížil, ale víc už favorit nedokázal. Na šampionátech téhle věkové kategorie tak Jižní Korea porazila Argentinu už potřetí za sebou.

Páteční výsledky MS hráčů do 20 let:

Skupina F: Jižní Korea – Argentina 2:1, Jižní Afrika – Portugalsko 1:1. Konečné pořadí: 1. Francie 9, 2. Mali (7:7) 4, 3. Panama (3:4) 4, 4. Saúdská Arábie (4:8) 0.

Skupina E: Mali – Francie 2:3, Saúdská Arábie – Panama 1:2. Konečné pořadí:1. Argentina (8:4) 6, 2. Korea (3:2) 6, 3. Portugalsko 4, 4. JAR 0.

Osmifinálové dvojice: Kolumbie – Nový Zéland, Ukrajina - Panama, Itálie - Polsko, Argentina - Mali, Francie – USA, Uruguay - Ekvádor, Japonsko – Jižní Korea, Senegal – Nigérie.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články