Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Argentinci na Copě poprvé zvítězili a jsou ve čtvrtfinále

Córdoba (Argentina) - Fotbalisté Argentiny se ve třetím utkání na domácím šampionátu Jižní Ameriky dočkali prvního vítězství a postoupili do čtvrtfinále. V přímém souboji o druhé místo ve skupině A Messi a spol. porazili v Córdobě Kostariku 3:0. Do další fáze prošli neporaženi stejně jako vítěz tabulky Kolumbie. Hvězdný domácí tým se po dvou remízách konečně výrazněji prosadil střelecky, byť na vedoucí gól Sergia Agüera čekalo 56 000 diváků v hledišti stadionu Maria Alberta Kempese až do nastaveného času prvního poločasu.

Útočník Atlétika Madrid přidal další trefu krátce po přestávce a do té doby jediný argentinský střelec na šampionátu se se třemi zásahy ujal vedení v tabulce kanonýrů turnaje.

Vítězství čtrnáctinásobných vítězů Copy Amériky zpečetil krátce po uplynutí hodiny hry Ángel di María z Realu Madrid. Významný podíl na triumfu favorita měl i Lionel Messi, oba góly ve druhém poločase totiž padly po přihrávkách barcelonské superstar. "Tohle vítězství znamená strašně moc. Bylo to pro nás finále, protože šlo o postup," radoval se Agüero.

Argentinci si nyní počkají na čtvrtfinálového soupeře, kterým bude druhý tým ze skupiny C (Chile, Uruguay nebo Peru). Kostarika musí doufat, že se mezi osmičku nejlepších vejde jako jeden ze dvou týmů na třetích místech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články