Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Argentinci definitivně přišli o naději na postup, Ukrajinci si smlsli na USA

Auckland – Mladí Ukrajinci si vyšlápli na dosud suverénní mužstvo USA. Díky hattricku Kovalenka zvítězili nad favorizovaným severoamerickým celkem 3:0 a zajistili si první místo ve skupině A před svým dnešním soupeřem. Třetí příčka, a dost možná i postup z pozice jednoho ze čtyř nejlepších mužstev na třetích místech, zbylo na domácí Nový Zéland, který si poradil s Barmou poměrem 5:1. Kvůli vítězství domácích přišla i o poslední teoretickou naději na postup Argentina, která jen remizovala s Rakouskem 0:0.

Fotbalisté Argentiny ani ve třetím utkání nevyhráli a nečekaně skončili už v základní skupině. Největší favorit a šestinásobný vítěz MS dvacítek před Rakouskem remizoval také s Panamou (2:2) a podlehl 2:3 Ghaně a do osmifinále mohl postoupit jen jako jeden ze čtyř nejlepších týmů na třetích místech.

Výhra domácího Nového Zélandu 5:1 nad Barmou ale jihoamerickému týmu vzala i poslední naději. Přestože Argentinci ve Wellingtonu nad Rakouskem dominovali v držení míče i v počtu střeleckých pokusů, výborného soupeřova brankáře Tina Casaliho překonat nedokázali. 

Výsledky mistrovství světa ve fotbale hráčů do 20 let:

Skupina A:

Ukrajina - USA 3:0 (0:0), Barma - Nový Zéland 1:5 (1:1). Postupuje Ukrajina a USA. (Nový Zéland má stále naději na postup jako jeden ze čtyř nejlepších týmů ze třetích příček.)

Skupina B:
Rakousko - Argentina 0:0, Ghana - Panama 1:0 (0:0). Postupuje Ghana a Rakousko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články