Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Argentina zaváhala s Paraguayí a ztratila dvougólové vedení

La Serena (Chile) - Argentina ve svém prvním utkání na mistrovství Jižní Ameriky zaváhala s Paraguayí. Albiceleste, jimž na turnaji nechybí žádná z největších ofenzivních hvězd, po půlhodině hry sice již nad svým soupeřem vedli 2:0 zásluhou Agüera a Messiho. Jejich soupeř však dokázal srovnat díky dvěma pohledným brankám Valdeze a Barriose

Lionel Messi v utkání s Paraguayí
zdroj: Reuters autor: Mariana Bazo

Vicemistři světa z Argentiny vedli 2:0 v 36. minutě, kdy Lionel Messi proměnil penaltu a navázal na úvodní trefu Sergia Agüera, jenž potrestal obrovskou chybu paraguayské obrany. Jenže po hodině hry snížil Nelson Valdez a v 90. minutě srazil sebevědomí soupeře střídající útočník Lucas Barrios, který se paradoxně právě v Argentině narodil.

"Měli jsme zápas pod kontrolou, ale ve druhém poločase jsme udělali strašné chyby. Ukázali jsme dva extrémy a to mě znepokojuje nejvíc. Padesát minut jsme jasně lepší, máme další šance, ale pak začneme pochybovat a stáhneme se na vlastní polovinu," zlobil se kouč Gerardo Martino.

Argentina čeká na úspěch na Copa América dlouhých 22 let. Na posledním šampionátu, který hostila, vypadla s Uruguayí ve čtvrtfinále. A na úřadujícího mistra narazí v dalším kole v úterý. "Je frustrující skončit s remízou, když vedeme 2:0," ulevila si barcelonská hvězda Messi.

Nezaváhali naopak obhájci titulu z Uruguaye, kteří rovněž ve skupině B zdolali Jamajku 1:0. Uruguayi zajistil první výhru na turnaji Cristian Rodríguez, jenž rozhodl zápas s Jamajkou v 52. minutě.

Copa América, fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Chile

Skupina B

Argentina - Paraguay 2:2 (2:0) Branky: 29. Agüero, 36. Messi z pen. - 60. Valdez, 90. Barrios
Uruguay - Jamajka 1:0 (0:0) Branka: 52. C. Rodríguez

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články